Sałatka z chrupiącym boczkiem

Prosta warzywna sałatka z mozzarellą i chrupiącymi kawałkami boczku.
przepis,fotoprzepis,Wędzony boczek wieprzowy,pomidory koktajlowe,kulki mozzarelli,Sałatki mięsne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki mięsne
Składniki
Składniki
Wędzony boczek wieprzowy | 60 217 | gramów kcal | |
bazylia | 0 ?? | kcal | |
kulki mozzarelli | 120 294 | gramów kcal | |
ocet jabłkowy | 1 2 | łyżeczka kcal | |
ogórek | 1 ?? | sztuka kcal | |
olej z pestek dyni | 1 122 | łyżka kcal | |
pomidory koktajlowe | 16 ?? | sztuk kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
zielona cebulka | 2 ?? | sztuki kcal |
Przepis
1.
Wędzony boczek wieprzowy 60 gramów
Boczek kroimy na jednakowo cienkie paseczki i powoli smażymy na patelni aż będą chrupiące. Zostawiamy wchłonąć uniknięty tłuszcz do serwetki.

2.
pomidory koktajlowe 16 sztuk • ogórek 1 sztuka • zielona cebulka 2 sztuki
Ogórek, pomidory oraz świeżą zieloną cebulkę kroimy na mniejsze kawałki.

3.
ocet jabłkowy 1 łyżeczka • olej z pestek dyni 1 łyżka • sól 1 szczypta
Warzywa delikatnie mieszamy, skrapiamy octem, olejem i solimy.

Smacznego!