PRZEPISY

Sałatka z chrupiącym boczkiem

Sałatka z chrupiącym boczkiem

Prosta warzywna sałatka z mozzarellą i chrupiącymi kawałkami boczku.

przepis,fotoprzepis,Wędzony boczek wieprzowy,pomidory koktajlowe,kulki mozzarelli,Sałatki mięsne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki mięsne

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Wędzony boczek wieprzowy60gramów
bazylia-
kulki mozzarelli120gramów
ocet jabłkowy1łyżeczka
ogórek1sztuka
olej z pestek dyni1łyżka
pomidory koktajlowe16sztuk
sól1szczypta
zielona cebulka2sztuki

 

Przepis

1. 

Wędzony boczek wieprzowy 60 gramów

Boczek kroimy na jednakowo cienkie paseczki i powoli smażymy na patelni aż będą chrupiące. Zostawiamy wchłonąć uniknięty tłuszcz do serwetki.

2. 

pomidory koktajlowe 16 sztuk  ogórek 1 sztuka  zielona cebulka 2 sztuki

Ogórek, pomidory oraz świeżą zieloną cebulkę kroimy na mniejsze kawałki.

3. 

ocet jabłkowy 1 łyżeczka  olej z pestek dyni 1 łyżka  sól 1 szczypta

Warzywa delikatnie mieszamy, skrapiamy octem, olejem i solimy.

4. 

kulki mozzarelli 120 gramów  bazylia

Na wierzch układamy mozzarellę, bazylię oraz boczek.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się