swiatwemnie.pl

Sałatka z tuńczykiem

     

Łatwa i szybka sałatka, gdy na zewnątrz wyszło słoneczko a my nie mamy czasu na gotowanie.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

makaron - Fusilli (spirale) 200 g  pomidory 2 sztuki  tuńczyk w oleju roślinnym 185 g  kulki mozzarelli 125 g  kukurydza konserwowa 200 g  czarny pieprz mielony  sól

Gotujemy makaron, zlewamy wodę i dodajemy troszkę oleju. Do makaronu dodajemy tuńczyka z zalewą, na kostki pokrojone pomidory, mozzarellę, kukurydzę, dosalamy i dopieprzamy do smaku. Przed zjedzeniem wyciągamy z lodówki na pół godziny, żeby sałatka nie była zbyt zimna.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się