Sałatka z tuńczykiem
Łatwa i szybka sałatka, gdy na zewnątrz wyszło słoneczko a my nie mamy czasu na gotowanie.
przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),tuńczyk w oleju roślinnym,kulki mozzarelli,kukurydza konserwowa,Sałatki rybne,Bezlaktozowe
Sałatki rybne
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
kukurydza konserwowa | 200 | gramów | |
kulki mozzarelli | 125 | gramów | |
makaron - Fusilli (spirale) | 200 | gramów | |
pomidory | 2 | sztuki | |
sól | - | ||
tuńczyk w oleju roślinnym | 185 | gramów |
Przepis
1.
makaron - Fusilli (spirale) 200 gramów • pomidory 2 sztuki • tuńczyk w oleju roślinnym 185 gramów • kulki mozzarelli 125 gramów • kukurydza konserwowa 200 gramów • czarny pieprz mielony • sól
Gotujemy makaron, zlewamy wodę i dodajemy troszkę oleju. Do makaronu dodajemy tuńczyka z zalewą, na kostki pokrojone pomidory, mozzarellę, kukurydzę, dosalamy i dopieprzamy do smaku. Przed zjedzeniem wyciągamy z lodówki na pół godziny, żeby sałatka nie była zbyt zimna.
Smacznego!