PRZEPISY

Gulasz z piwem

Gulasz z piwem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Gęsty gulasz z wołowego i wieprzowego mięsa o smaku piwa.

przepis,fotoprzepis,cebula,mięso wołowe - karkówka,piwo jasne,łopatka wieprzowa,Wołowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

1

440

kilogram

kcal

czosnek

8

44

ząbków

kcal

mięso wołowe - karkówka

500

975

gramów

kcal

pasta paprykowa - ostra

0

??

kcal

piwo jasne

150

65

mililitrów

kcal

przecier pomidorowy

400

272

mililitrów

kcal

przyprawa do gulaszu

2

28

łyżeczki

kcal

smalec

30

269

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

sól

0

??

kcal

woda

2

0

łyżki

kcal

woda

800

0

mililitrów

kcal

woda

0

??

kcal

łopatka wieprzowa

500

1490

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 1 kilogram  smalec 30 gramów  woda 2 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i wkładamy do garnka z roztopionym smalcem. Powoli i często mieszając smażymy prawie pół godziny. Cebula musi się zeszklić, delikatnie ściemnieć ale nie może się przypalić. Według potrzeby możemy ją podlać odrobiną wody.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i wkładamy do...

2. 

mięso wołowe - karkówka 500 gramów  piwo jasne 150 mililitrów  sól 1 łyżeczka  przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki  woda 800 mililitrów

Wołowe mięso myjemy, kroimy na kostki, dodajemy do cebuli i smażymy aż naciągnie. Dolewamy piwo, wodę, solimy, doprawiamy i gotujemy prawie do miękkości mięsa.

Wołowe mięso myjemy, kroimy na kostki, dodajemy...

3. 

łopatka wieprzowa 500 gramów  przecier pomidorowy 400 mililitrów  pasta paprykowa - ostra  woda  czosnek 8 ząbków  sól

Wieprzowe mięso myjemy, kroimy na kostki i dodajemy do wołowego mięsa. Dodajemy przecier i paprykową pastę (według smaku). Jeśli woda podczas gotowania pierwszego mięsa zbyt wyparowała, dolewamy jej. Gotujemy do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i według smaku dosalamy.

Wieprzowe mięso myjemy, kroimy na kostki i...

4. 

Podajemy z parzonym knedlem.

Podajemy z parzonym knedlem....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się