Zupa pomidorowa dla dzieci

Prosta pomidorowa zupa z domowego przecieru i z kawałków świeżych pomidorów. Dzieci lubią gęstsze zupy dlatego przy serwowaniu dodajemy do zupy wymiarowo mały, ugotowany makaron.
przepis,fotoprzepis,pomidory koktajlowe,przecier pomidorowy,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci,Bezlaktozowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
| cukier trzcinowy | 0 ?? | kcal | |
| liść laurowy | 1 ?? | sztuka kcal | |
| makaron - Alfabeto (literki) | 50 181 | gramów kcal | |
| pomidory koktajlowe | 5 ?? | sztuk kcal | |
| przecier pomidorowy | 350 239 | mililitrów kcal | |
| woda | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
pomidory koktajlowe 5 sztuk • przecier pomidorowy 350 mililitrów • woda • liść laurowy 1 sztuka • cukier trzcinowy
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, po chwili wyciągamy, obieramy i na drobno kroimy. Do garnka wlewamy domowy przecier pomidorowy i według jego gęstości możemy, ale nie musimy, dodać odpowiednią ilość wody. Wrzucamy liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia. Do wrzącej zupy dajemy przygotowane pomidory, zagotowujemy. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodajemy troszkę cukru.

2.
makaron - Alfabeto (literki) 50 gramów
W nieosolonej wodzie gotujemy makaron (literki, różne kształty, makaron dla dzieci, nitki itp.) do miękkości i dodajemy go do zupy na talerzu.
Smacznego!























