PRZEPISY

Halaszle z pangi

Halaszle z pangi

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Doskonała, delikatnie pikantna rybna zupa z pangi. Proste i szybkie przygotowanie.

przepis,fotoprzepis,mrożona panga,mielona czerwona papryka,Zupy mięsne,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bulion z ryby

30

54

gramów

kcal

cebula

100

44

gramów

kcal

kminek

½

9

łyżeczki

kcal

marchew

100

45

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

mrożona panga

300

240

gramów

kcal

olej słonecznikowy

50

450

mililitrów

kcal

papryczka pepperoni

2

??

sztuki

kcal

papryka

100

16

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

½

0

litra

kcal

woda

700

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 50 mililitrów  marchew 100 gramów  papryka 100 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy obraną i na grubo startą marchewkę i na drobno nakrojoną paprykę. Pod pokrywką dusimy 10 minut.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na...

2. 

bulion z ryby 30 gramów  woda ½ litra

Trzy kostki rybnego bulionu zalewamy wrzącą wodą i je odstawiamy do rozpuszczenia.

Trzy kostki rybnego bulionu zalewamy wrzącą...

3. 

mrożona panga 300 gramów  papryczka pepperoni 2 sztuki

Rozmrożoną pangę kroimy i razem z na drobno nakrojonymi papryczkami pepperoni dodajemy do warzywnej mieszanki.

Rozmrożoną pangę kroimy i razem z na drobno...

4. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  kminek ½ łyżeczki  sól 1 łyżeczka  woda 700 mililitrów

Pangę podsmażamy, dodajemy mieloną czerwoną paprykę, kminek, sól, dobrze mieszamy i zalewamy wodą. Gotujemy 20 minut.

Pangę podsmażamy, dodajemy mieloną czerwoną...

5. 

Na koniec dodajemy przygotowany rybny (halaszle) bulion, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy ze świeżym chlebem.

Na koniec dodajemy przygotowany rybny (halaszle)...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się