Delikatna nadziewana pieczeń

Ulubiona pieczeń jest szczególnie smaczna w połączeniu z sosami. Dobra jest też z chlebem i ogórkiem kiszonym, albo z gotowanymi ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,jajka kurze,jajka kurze,cebula,Wieprzowina,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
biała podłużna bułka | 250 718 | gramów kcal | |
bułka tarta | 0 ?? | kcal | |
cebula | 300 132 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¾ 13 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
jajka kurze | 10 880 | sztuk kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 400 192 | mililitrów kcal | |
nać pietruszki | 0 ?? | kcal | |
smalec | 0 ?? | kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 1 2600 | kilogram kcal | |
Śmietanowy sos z boczniaka z ziemniakami przepis | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
biała podłużna bułka 250 gramów • mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów
Bułki kroimy na kółeczka i zalewamy mlekiem.

3.
wieprzowe mięso mielone 1 kilogram • sól 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony ¾ łyżeczki
Do głębokiej miski wkładamy mięso, dodajemy sól i pieprz. Dodajemy namoczone bułki.


5.
jajka kurze 4 sztuki • czosnek 4 ząbki
Dodajemy jajka i obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.

6.
Mieszamy i blenderem miksujemy.

7.
Na deseczkę wsypujemy bułkę tartą, na kształt owalu rozkładamy mięso. Przez środek układamy jajka ...


9.
Brzegi łączymy i wytwarzamy pieczeń. Posypujemy bułką tartą i z deseczki przeturlamy do głębokiego, smalcem wysmarowanego żaroodpornego naczynia.

10.
Pieczemy przykryte 45 minut w temperaturze 180 °C. Odkrywamy i zapiekamy 15 minut.


Smacznego!