Zapiekane faszerowane kanie

Kanie faszerowane mięsno-grzybowym farszem. Podajemy z ziemniaczanym puree.
przepis,fotoprzepis,kania,kania,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 1 6 | ząbek kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
kania | 8 ?? | sztuk kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 500 1300 | gramów kcal | |
woda | 5 0 | łyżek kcal |
Przepis

2.
Kanie kroimy na drobno.

3.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Obieramy cebulę i na drobno kroimy. Smażymy na oleju i dodajemy nasiekane kanie.



6.
sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki
Solimy, pieprzymy i dodajemy kminek. Mieszamy i mięso chwilkę smażymy.


8.
kania 5 sztuk
Młode, częściowo zamknięte kanie oczyszczamy i krótko z wierzchu przepłukujemy wodą.

9.
Do kań rozdzielamy mięsny farsz i kanie wkładamy do wyższego naczynia żaroodpornego.

10.
czosnek 1 ząbek • woda 1 łyżka
Obieramy i przeciskamy czosnek. Mieszamy go w odrobinie wody i smarujemy nim faszerowane kanie.

11.
Zapiekamy 40 minut w 180-200°C.

Smacznego!