PRZEPISY

Zapiekane faszerowane kanie

Zapiekane faszerowane kanie

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kanie faszerowane mięsno-grzybowym farszem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

przepis,fotoprzepis,kania,kania,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

cebula

150

66

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czosnek

1

6

ząbek

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

kania

8

??

sztuk

kcal

kminek mielony

½

9

łyżeczki

kcal

olej słonecznikowy

30

270

mililitrów

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

wieprzowe mięso mielone

500

1300

gramów

kcal

woda

5

0

łyżek

kcal

 

Przepis

1. 

kania 3 sztuki

Trzy mniejsze kanie (waga około 150 g) oczyszczamy i szybko opłukujemy pod wodą.

Trzy mniejsze kanie (waga około 150 g)...

2. 

Kanie kroimy na drobno.

Kanie kroimy na drobno....

3. 

cebula 150 gramów  olej słonecznikowy 30 mililitrów

Obieramy cebulę i na drobno kroimy. Smażymy na oleju i dodajemy nasiekane kanie.

Obieramy cebulę i na drobno kroimy. Smażymy na...

4. 

woda 4 łyżki

Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i 3-4 minuty dusimy.

Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i 3-4 minuty...

5. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów

Dodajemy mięso.

Dodajemy mięso....

6. 

sól 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki

Solimy, pieprzymy i dodajemy kminek. Mieszamy i mięso chwilkę smażymy.

Solimy, pieprzymy i dodajemy kminek. Mieszamy i...

7. 

jajka kurze 3 sztuki

Mięso odstawiamy do ostudzenia i dodajemy do niego jajka.

Mięso odstawiamy do ostudzenia i dodajemy do...

8. 

kania 5 sztuk

Młode, częściowo zamknięte kanie oczyszczamy i krótko z wierzchu przepłukujemy wodą.

Młode, częściowo zamknięte kanie oczyszczamy i...

9. 

Do kań rozdzielamy mięsny farsz i kanie wkładamy do wyższego naczynia żaroodpornego.

Do kań rozdzielamy mięsny farsz i kanie...

10. 

czosnek 1 ząbek  woda 1 łyżka

Obieramy i przeciskamy czosnek. Mieszamy go w odrobinie wody i smarujemy nim faszerowane kanie.

Obieramy i przeciskamy czosnek. Mieszamy go w...

11. 

Zapiekamy 40 minut w 180-200°C.

Zapiekamy 40 minut w 180-200°C....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się