PRZEPISY

Faszerowana wieprzowa rolada

Faszerowana wieprzowa rolada

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kolorowa mięsna rolada nadająca się na uroczyste okazje.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony

¾

13

łyżeczki

kcal

czosnek

1

6

ząbek

kcal

groszek

50

38

gramów

kcal

jajka kurze

5

440

sztuk

kcal

mleko półtłuste 1,5%

70

34

mililitrów

kcal

olej rzepakowy

0

??

kcal

papryka konserwowa odmiany kapia

50

27

gramów

kcal

przyprawa warzywna

½

0

łyżeczki

kcal

ser Gouda

100

356

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

wieprzowe mięso mielone

500

1300

gramów

kcal

woda

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  jajka kurze 1 sztuka  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¾ łyżeczki  czosnek 1 ząbek  mleko półtłuste 1,5% 70 mililitrów

Mielone mięso mieszamy z jajkiem, mlekiem, solą, pieprzem i przeciśniętym ząbkiem czosnku (rolada nie ma mieć mocny czosnkowy smak). Odstawiamy do lodówki (najlepiej na noc).

Mielone mięso mieszamy z jajkiem, mlekiem, solą,...

2. 

jajka kurze 4 sztuki  przyprawa warzywna ½ łyżeczki

Po odleżeniu mięsa przygotowujemy sobie na oleju rzadszą jajecznicę doprawioną odrobinę przyprawą warzywną (wegetą).

Po odleżeniu mięsa przygotowujemy sobie na oleju...

3. 

ser Gouda 100 gramów

Na folię aluminiową nasmarowaną olejem rozkładamy mięsną mieszankę i formujemy na kształt prostokąta. Na tak przygotowane mięso trzemy ser.

Na folię aluminiową nasmarowaną olejem...

4. 

Na niego równomiernie warstwujemy jajecznicę ...

Na niego równomiernie warstwujemy jajecznicę ......

5. 

groszek 50 gramów

... przepłukany mrożony groszek ...

... przepłukany mrożony groszek ......

6. 

papryka konserwowa odmiany kapia 50 gramów

... na koniec dodajemy na paseczki pokrojoną konserwową paprykę.

... na koniec dodajemy na paseczki pokrojoną...

7. 

Za pomocą folii roladę ostrożnie zawijamy.

Za pomocą folii roladę ostrożnie zawijamy....

8. 

woda

Folię zamykamy a końce zawijamy. Kładziemy na blasze, podlewamy wodą i pieczemy 40 minut na 200°C. W razie potrzeby dolewamy wody.

Folię zamykamy a końce zawijamy. Kładziemy na...

9. 

olej rzepakowy

Po 40 minutach roladę ostrożnie rozpakowujemy, usuwamy folię, smarujemy olejem i dopiekamy na chrupiąco kolejnych 20 minut.

Po 40 minutach roladę ostrożnie rozpakowujemy,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się