swiatwemnie.pl

Faszerowane wieprzowe bocheneczki

    

Smaczny obiad z mielonego wieprzowego mięsa, szynki i sera. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i ulubionym sosem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

wieprzowe mięso mielone 750 gramów  bułka tarta 50 gramów  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  jajka kurze 1 sztuka

Mięso mieszamy z bułką tartą, solą, pieprzem i jajkiem.

2. 

Wytwarzamy walec i rozdzielamy na cztery równe części.

3. 

szynka wieprzowa duszona 50 gramów  ser Feta 100 gramów

Każdą część ugniatamy na placki. Ser kroimy na cztery prostokąty, każdy kawałek zawijamy do plasterka szynki i kładziemy na środek placka.

4. 

Formujemy podłużne bułeczki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

Pieczemy przykryte 30 minut w temperaturze 180 °C.

6. 

Odkrywamy i zapiekamy 10 minut.

7. 

Pikantny pomidorowy sos przepis

Propozycja serwowania.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się