swiatwemnie.pl

Faszerowane wieprzowe bocheneczki

     

Smaczny obiad z mielonego wieprzowego mięsa, szynki i sera. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i ulubionym sosem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

wieprzowe mięso mielone 750 g  bułka tarta 50 g  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  jajka kurze 1 sztuka

Mięso mieszamy z bułką tartą, solą, pieprzem i jajkiem.

2. 

Wytwarzamy walec i rozdzielamy na cztery równe części.

3. 

szynka wieprzowa duszona 50 g  ser Feta 100 g

Każdą część ugniatamy na placki. Ser kroimy na cztery prostokąty, każdy kawałek zawijamy do plasterka szynki i kładziemy na środek placka.

4. 

Formujemy podłużne bułeczki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

Pieczemy przykryte 30 minut w temperaturze 180 °C.

6. 

Odkrywamy i zapiekamy 10 minut.

7. 

Pikantny pomidorowy sos przepis

Propozycja serwowania.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się