PRZEPISY

Pikantny makaron z tuńczykiem

Pikantny makaron z tuńczykiem

Doskonały ostry makaron.

przepis,fotoprzepis,tuńczyk w oleju roślinnym,twardy ser,makaron - Fusilli (spirale),Makarony

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kategorie

Makarony  

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek4ząbki
makaron - Fusilli (spirale)400gramów
oliwa2łyżki
papryczka pepperoni3sztuki
sardelowa pasta1łyżeczka
tuńczyk w oleju roślinnym300gramów
twardy ser-

 

Przepis

1. Przygotowanie ostrej tuńczykowej masy

oliwa 2 łyżki  czosnek 4 ząbki  papryczka pepperoni 3 sztuki  tuńczyk w oleju roślinnym 300 gramów  sardelowa pasta 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Na oleju delikatnie szklimy czosnek i rozdrobnioną i nasiekaną papryczkę pepperoni. Dodajemy tuńczyka razem z olejem z konserwy i pieprzymy. Doprawiamy sardelową pastą i odstawiamy.

2. Przygotowanie makaronu

makaron - Fusilli (spirale) 400 gramów

Makaron gotujemy w słonej wodzie. Odcedzamy i z powrotem dajemy do garnka.

3. 

twardy ser

Do makaronu dodajemy tuńczykową masę. Podajemy ciepłe, według smaku posypujemy startym serem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie