swiatwemnie.pl

Pikantny makaron z tuńczykiem

     

Doskonały ostry makaron.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. Przygotowanie ostrej tuńczykowej masy

oliwa 2 łyżki  czosnek 4 ząbki  papryczka pepperoni 3 sztuki  tuńczyk w oleju roślinnym 300 g  sardelowa pasta 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Na oleju delikatnie szklimy czosnek i rozdrobnioną i nasiekaną papryczkę pepperoni. Dodajemy tuńczyka razem z olejem z konserwy i pieprzymy. Doprawiamy sardelową pastą i odstawiamy.

Przygotowanie ostrej tuńczykowej masy

2. Przygotowanie makaronu

makaron kolorowy 400 g

Makaron gotujemy w słonej wodzie. Odcedzamy i z powrotem dajemy do garnka.

Przygotowanie makaronu

3. 

twardy ser

Do makaronu dodajemy tuńczykową masę. Podajemy ciepłe, według smaku posypujemy startym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się