PRZEPISY

Zapiekany makaron z kapustą

Zapiekany makaron z kapustą

Prosty, smaczny i tani przepis na makaron zapiekany z parówkami i kiszoną kapustą.

przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,makaron - Fusilli (spirale),śmietana do ubijania (30-33%),Makarony

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kategorie

Makarony  

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
kiszona kapusta1000gramów
makaron - Fusilli (spirale)400gramów
olej słonecznikowy-
przyprawa warzywna-
wieprzowe parówki6sztuk
woda0.2litra
śmietana do ubijania (30-33%)250gramów

 

Przepis

1. 

kiszona kapusta 1000 gramów  olej słonecznikowy

Gotujemy makaron i skrapiamy go olejem. Wodą przepłukujemy kapustę, abyśmy zmniejszyli jej kwaśność. Połowę kapusty rozkładamy do brytfanny.

2. 

makaron - Fusilli (spirale) 400 gramów  wieprzowe parówki 6 sztuk  czarny pieprz mielony  przyprawa warzywna

Na kapustę rozkładamy połowę ugotowanego makaronu, solimy, pieprzymy. Na makaronie rozkładamy na kółeczka pokrojone parówki (możemy użyć dowolny rodzaj mięsa, polecamy wędzone).

3. 

Przykrywamy resztą makaronu u kapusty.

4. 

woda 0.2 litra  śmietana do ubijania (30-33%) 250 gramów

Zalewamy śmietaną i wodą i pieczemy w 180°C, 20 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie