Zapiekany makaron z kapustą

Prosty, smaczny i tani przepis na makaron zapiekany z parówkami i kiszoną kapustą.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,makaron - Fusilli (spirale),śmietana do ubijania (30-33%),Makarony
Makarony
Kategorie
Makarony ›Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
kiszona kapusta | 1000 200 | gramów kcal | |
makaron - Fusilli (spirale) | 400 1452 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
przyprawa warzywna | 0 ?? | kcal | |
wieprzowe parówki | 6 ?? | sztuk kcal | |
woda | 0.2 0 | litra kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | gramów kcal |
Przepis
1.
kiszona kapusta 1000 gramów • olej słonecznikowy
Gotujemy makaron i skrapiamy go olejem. Wodą przepłukujemy kapustę, abyśmy zmniejszyli jej kwaśność. Połowę kapusty rozkładamy do brytfanny.

2.
makaron - Fusilli (spirale) 400 gramów • wieprzowe parówki 6 sztuk • czarny pieprz mielony • przyprawa warzywna
Na kapustę rozkładamy połowę ugotowanego makaronu, solimy, pieprzymy. Na makaronie rozkładamy na kółeczka pokrojone parówki (możemy użyć dowolny rodzaj mięsa, polecamy wędzone).

3.
Przykrywamy resztą makaronu u kapusty.

4.
woda 0.2 litra • śmietana do ubijania (30-33%) 250 gramów
Zalewamy śmietaną i wodą i pieczemy w 180°C, 20 minut.

Smacznego!