swiatwemnie.pl

Zapiekany makaron z kapustą

    

Prosty, smaczny i tani przepis na makaron zapiekany z parówkami i kiszoną kapustą.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

kiszona kapusta 1000 gramów  olej słonecznikowy

Gotujemy makaron i skrapiamy go olejem. Wodą przepłukujemy kapustę, abyśmy zmniejszyli jej kwaśność. Połowę kapusty rozkładamy do brytfanny.

2. 

makaron kolorowy 400 gramów  wieprzowe parówki 6 sztuk  czarny pieprz mielony  przyprawa warzywna

Na kapustę rozkładamy połowę ugotowanego makaronu, solimy, pieprzymy. Na makaronie rozkładamy na kółeczka pokrojone parówki (możemy użyć dowolny rodzaj mięsa, polecamy wędzone).

3. 

Przykrywamy resztą makaronu u kapusty.

4. 

woda 0.2 litra  śmietana do ubijania (30-33%) 250 gramów

Zalewamy śmietaną i wodą i pieczemy w 180°C, 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się