PRZEPISY

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Doskonałe i pożywne danie, które jest również znane w Azji jako "Jajangmyeon". Standardowo przygotowuje się je z mięsa wieprzowego. My tym razem użyliśmy wołowiny, ale jest też dobre z kurczakiem lub tofu.

przepis,fotoprzepis,mięso wołowe - antrykot,pasta z czarnej fasoli,makaron - pełnoziarniste spaghetti,Makarony,Kuchnia koreańska,Kuchnia chińska,Bezlaktozowe

Makarony

Kuchnia koreańska

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała rzodkiew100gramów
cebula100gramów
cukier kryształ1łyżka
cukinia100gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
makaron - pełnoziarniste spaghetti600gramów
mięso wołowe - antrykot400gramów
ogórek sałatkowy1sztuka
olej rzepakowy5łyżek
pasta z czarnej fasoli6łyżek
skrobia ziemniaczana2łyżeczki
sól½łyżeczki
woda700mililitrów
woda2litry
ziarna sezamu2łyżki
ziemniaki100gramów

 

Przepis

1. 

mięso wołowe - antrykot 400 gramów  olej rzepakowy 3 łyżki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Mięso kroimy na małe kawałki i w woku szybko smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

2. 

ziemniaki 100 gramów  cebula 100 gramów  cukinia 100 gramów  biała rzodkiew 100 gramów

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki.

3. 

Warzywa dodajemy do mięsa.

4. 

Wszystko razem smażymy często mieszając.

5. 

olej rzepakowy 2 łyżki

Na środku patelni robimy sobie okrągłe miejsce i wlewamy troszkę oleju.

6. 

pasta z czarnej fasoli 6 łyżek

Pastę smażymy na oleju często mieszając przez około minutę.

7. 

Pastę mieszamy z resztą zawartością patelni.

8. 

woda 500 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka

Dodajemy wodą, albo wywar, doprawiamy cukrem, mieszamy i dusimy przykryte około 10 minut.

9. 

skrobia ziemniaczana 2 łyżeczki  woda 200 mililitrów

Skrobię mieszamy w wodzie ...

10. 

... i stopniowo dodajemy do gotującego się sosu, który po chwili zgęstnieje i będzie dobry do serwowania.

11. 

ziarna sezamu 2 łyżki

Sezamowe ziarenka krótko smażymy na suchej patelni.

12. 

ogórek sałatkowy 1 sztuka  makaron - pełnoziarniste spaghetti 600 gramów  woda 2 litry  sól ½ łyżeczki

Serwujemy z ugotowanym makaronem, albo z ryżem. Ozdabiamy ogórkiem i smażonymi ziarenkami sezamu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie