swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka pod serową pierzynką

     

Prosty przepis na soczyste piersi z kurczaka o delikatnym czosnkowym smaku, zapieczone z serem.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

piersi z kurczaka 500 g

Mięso przygotowujemy na kotlety, wyklepujemy je.

2. 

sól  przyprawa warzywna  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  czosnek 2 szczypty  olej słonecznikowy 1 łyżka

Delikatnie solimy, posypujemy solą warzywną (wegetą), pieprzem, czerwoną papryką i na koniec smarujemy zmiażdżonym czosnkiem zmieszanym z odrobiną oleju. Na chwilę odstawiamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750  olej słonecznikowy

Kotlety posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.

4. 

słodki sos chili

Do smaku możemy dodać troszkę słodkiego sosu chili.

5. 

woda

Usmażone mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem z patelni i odrobiną wody.

6. 

ser Gouda 125 g

Zapiekamy przykryte w rozgrzanym piekarniku około 10 minut. Chwilę przed wyciągnięciem mięso odkrywamy i posypujemy startym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się