PRZEPISY

Zapiekane piersi z kurczaka z kiszoną kapustą

Zapiekane piersi z kurczaka z kiszoną kapustą

Łatwy dietetyczny posiłek z dużą ilością witamin ze zdrowej kiszonej kapusty.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,kiszona kapusta,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

kiszona kapusta500gramów
oliwa3łyżki
piersi z kurczaka400gramów
przyprawa do grilla½łyżeczki
ziemniaki400gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie piersi z kurczaka i ziemniaków

piersi z kurczaka 400 gramów  oliwa 3 łyżki  przyprawa do grilla ½ łyżeczki  ziemniaki 400 gramów

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na plasterki. W misce polewamy je oliwą i posypujemy przyprawą, mieszamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na krążki.

2. 

kiszona kapusta 500 gramów

Na dnie żaroodpornego naczynia równomiernie rozkładamy kiszoną kapustę. Lekko ją wyciskamy, jeśli zawiera dużo kapuścianej wody. Piersi z kurczaka układamy na kapuście a te przykrywamy warstwą ziemniaków. Lekko solimy.

3. Pieczenie

Żaroodporne naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy na średnim stopniu w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie