swiatwemnie.pl

Zapiekane piersi z kurczaka z kiszoną kapustą

     

Łatwy dietetyczny posiłek z dużą ilością witamin ze zdrowej kiszonej kapusty.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Kiszona kapusta500gramów
Oliwa3łyżki
Piersi z kurczaka400gramów
Przyprawa do grilla½łyżeczki
Ziemniaki400gramów

1. Przygotowanie piersi z kurczaka i ziemniaków

piersi z kurczaka 400 g  oliwa 3 łyżki  przyprawa do grilla ½ łyżeczki  ziemniaki 400 g

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na plasterki. W misce polewamy je oliwą i posypujemy przyprawą, mieszamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na krążki.

Przygotowanie piersi z kurczaka i ziemniaków

2. 

kiszona kapusta 500 g

Na dnie żaroodpornego naczynia równomiernie rozkładamy kiszoną kapustę. Lekko ją wyciskamy, jeśli zawiera dużo kapuścianej wody. Piersi z kurczaka układamy na kapuście a te przykrywamy warstwą ziemniaków. Lekko solimy.

3. Pieczenie

Żaroodporne naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy na średnim stopniu w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.

Pieczenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się