PRZEPISY

Drobiowe kieszonki faszerowane serem feta

Drobiowe kieszonki faszerowane serem feta

Soczyste mięsko z kurczaka faszerowane serem w delikatnym sosie.

przepis,fotoprzepis,ser Feta,piersi z kurczaka,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Kurczak  

 

Składniki

Składniki

jajka kurze1sztuka
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750-
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
oliwa50mililitrów
oregano2łyżeczki
piersi z kurczaka1000gramów
ser Feta200gramów
ser Gouda200gramów
słodka śmietana do gotowania150mililitrów
woda-

 

Przepis

1. Serowy farsz

ser Feta 200 gramów  ser Gouda 200 gramów  jajka kurze 1 sztuka  oregano 1 łyżeczka

Ser feta rozgniatamy widelcem w głębokim talerzu. Dodajemy startą goudę, jajko, oregano i farsz mieszamy.

2. Mięso z kurczaka

piersi z kurczaka 1000 gramów

Piersi z kurczaka myjemy, nacinamy po obu stronach i rozklepujemy. Na środek każdej piersi kładziemy odpowiednią ilość farszu.

3. Wytwarzamy kieszonki

Mięso składamy w kieszonki i związujemy nicią na krzyż.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Każdą kieszonkę obtaczamy w mące.

5. Duszenie

oliwa 50 mililitrów  woda

Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy na nim mięso. Troszkę solimy, przykrywamy i dusimy 15 minut. Według potrzeby możemy podlać kilkoma łyżkami wody.

6. 

Mięso obracamy i ponownie przykryte dusimy 15 minut.

7. Sos

mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów

Mięso wyciągamy z patelni. Do wypieku wlewamy mleko, zagotowujemy.

8. 

słodka śmietana do gotowania 150 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  oregano 1 łyżeczka

W śmietanie mieszamy mąkę oraz oregano i zawiesinę wlewamy do podstawy sosu na patelni. Zagotowujemy.

9. 

Z mięsa usuwamy nicie i drobiowe kieszonki wkładamy do gorącego sosu.

10. Serwujemy

Podajemy z pieczonymi ziemniakami, frytkami, ryżem lub makaronem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie