swiatwemnie.pl

Kolorowe mięsno warzywne saute

    

agodne, lekkie saute z drobiowego mięsa, dopełnione kolorowymi i pożywnymi warzywami. Dobrym dodatkiem może być ryż lub makaron.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. Marynowanie mięsa

piersi z kurczaka 450 gramów  olej słonecznikowy 4 łyżki  musztarda kremska 1 łyżka  sos sojowy 2 łyżki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  przyprawa warzywna 2 łyżeczki  sól

Umyte i osuszone mięso kroimy na cienkie paseczki. Przygotowujemy sobie marynatę poprzez wymieszanie oleju, musztardy, sojowego sosu, soli i pieprzu. Mięso drobiowe mieszamy z marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinkę, aż się złączą smaki.

Marynowanie mięsa

2. 

cebula 1 sztuka

Na głębokiej patelni albo w garnku szklimy na grubo pokrojoną cebulę, dodajemy zamarynowane mięso, smażymy dopóki mięso nie naciągnie.

3. 

papryka czerwona kapia świeża 1 sztuka  czosnek 2 sztuki  kukurydza konserwowa 150 gramów  pieczarki sterylizowane 115 gramów

Gdy mięso naciągnie, dodajemy na plasterki pokrojony czosnek, na paski pokrojoną paprykę, kukurydzę i pieczarki z puszki.

4. 

pomidory 1 sztuka  zielona mrożona fasolka szparagowa 100 gramów

Potem dodajemy na drobno pokrojonego pomidora i zieloną fasolkę.

5. 

woda ¼ litra  skrobia kukurydziana 2 łyżki

W wodzie mieszamy skrobię albo mąkę i wlewamy do wrzącego dania. Chwilkę gotujemy i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się