PRZEPISY

Pieczony boczek

Pieczony boczek

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Na pieczenie najlepszy jest chudy, dobrze przerośnięty boczek. Podajemy z knedlem pokropionym sosem z wypieku i duszoną białą kapustą.

przepis,fotoprzepis,boczek wieprzowy,czosnek,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

276 g

Energia porcji

711 kcal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

boczek wieprzowy

1200

4200

gramów

kcal

czosnek

6

33

ząbków

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

woda

400

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

boczek wieprzowy 1200 gramów

Boczek myjemy i nożem pozbywamy się kości.

Boczek myjemy i nożem pozbywamy się kości....

2. 

sól 2 łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  czosnek 6 ząbków  woda 200 mililitrów

Ze wszystkich stron pocieramy go solą i papryką. Wkładamy do brytfanny i po wierzchu smarujemy rozgniecionym czosnkiem. Podlewamy wodą, brytfannę zamykamy i pieczemy przez 45 minut.

Ze wszystkich stron pocieramy go solą i papryką....

3. 

woda 200 mililitrów

Po wymienionym czasie dolewamy częściowo wyparowaną wodę i kolejne 45 minut pieczemy pod przykryciem.

Po wymienionym czasie dolewamy częściowo...

4. 

Upieczony boczek kroimy na porcje i możemy podawać.

Upieczony boczek kroimy na porcje i możemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się