PRZEPISY

Rybie chipsy

Rybie chipsy

Drobne, chrupiące kawałki ryb. Podajemy z ziemniaczanym puree i smażoną cebulką.

przepis,fotoprzepis,filety rybne,Ryby,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ryby  Bezlaktozowe  

 

Składniki

Składniki

cebula suszona2łyżki
cytryna1sztuka
filety rybne600gramów
mąka chlebowa pszenna T75060gramów
mąka kukurydziana (polenta)60gramów
oliwa1łyżka
sól1łyżeczka

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 60 gramów  mąka kukurydziana (polenta) 60 gramów  sól 1 łyżeczka  cebula suszona 2 łyżki

Obydwie mąki mieszamy z solą i suszoną cebulą.

2. 

filety rybne 600 gramów

Filety rybne rozmrażamy i ostrożnie je rozbieramy na kawałki. Możemy użyć inną rybę, najlepiej bez ości, którą pokroimy.

3. 

Filety delikatnie mieszamy z przygotowaną mieszanką.

4. 

oliwa 1 łyżka  cytryna 1 sztuka

Patelnię do grillowania smarujemy olejem, rozgrzewamy ją i kawałki ryb szybko, ostrożnie mieszając, smażymy. Odstawiamy z ognia i ryby polewamy sokiem z cytryny.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie