swiatwemnie.pl

Rybie chipsy

    

Drobne, chrupiące kawałki ryb. Podajemy z ziemniaczanym puree i smażoną cebulką.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cebula suszona2łyżki
cytryna1sztuka
filety rybne600gramów
mąka chlebowa pszenna T75060gramów
mąka kukurydziana (polenta)60gramów
oliwa1łyżka
sól1łyżeczka

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 60 gramów  mąka kukurydziana (polenta) 60 gramów  sól 1 łyżeczka  cebula suszona 2 łyżki

Obydwie mąki mieszamy z solą i suszoną cebulą.

2. 

filety rybne 600 gramów

Filety rybne rozmrażamy i ostrożnie je rozbieramy na kawałki. Możemy użyć inną rybę, najlepiej bez ości, którą pokroimy.

3. 

Filety delikatnie mieszamy z przygotowaną mieszanką.

4. 

oliwa 1 łyżka  cytryna 1 sztuka

Patelnię do grillowania smarujemy olejem, rozgrzewamy ją i kawałki ryb szybko, ostrożnie mieszając, smażymy. Odstawiamy z ognia i ryby polewamy sokiem z cytryny.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się