PRZEPISY

Filety rybne w czosnkowym cieście

Filety rybne w czosnkowym cieście

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Ryba w chrupiącym i pachnącym cieście. Podajemy z ziemniakami doprawionymi masłem i natką pietruszki.

przepis,fotoprzepis,filety rybne,czosnek,Ryby

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

czosnek

2

11

ząbki

kcal

filety rybne

400

340

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

75

36

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

100

347

gramów

kcal

nać pietruszki

1

7

łyżka

kcal

olej rzepakowy

0

??

kcal

sól

0

??

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

filety rybne 400 gramów  sól

Mrożone filety rybne rozmrażamy, osuszamy i solimy.

Mrożone filety rybne rozmrażamy, osuszamy i...

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 75 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  sól ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki  nać pietruszki 1 łyżka

Z jajek, mleka, mąki, soli, obranego i przeciśniętego czosnku i nasiekanej natki pietruszki wyrabiamy ciasto.

Z jajek, mleka, mąki, soli, obranego i...

3. 

olej rzepakowy

Na patelni rozgrzewamy olej, filety moczymy w cieście i kładziemy na olej.

Na patelni rozgrzewamy olej, filety moczymy w...

4. 

Smażymy z każdej strony około 6-8 minut na średnim ogniu.

Smażymy z każdej strony około 6-8 minut na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się