Filety rybne w czosnkowym cieście

Ryba w chrupiącym i pachnącym cieście. Podajemy z ziemniakami doprawionymi masłem i natką pietruszki.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,czosnek,Ryby
Ryby
Składniki
Składniki
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
filety rybne | 400 340 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 75 36 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 347 | gramów kcal | |
nać pietruszki | 1 7 | łyżka kcal | |
olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis

2.
jajka kurze 2 sztuki • mleko półtłuste 1,5% 75 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • sól ½ łyżeczki • czosnek 2 ząbki • nać pietruszki 1 łyżka
Z jajek, mleka, mąki, soli, obranego i przeciśniętego czosnku i nasiekanej natki pietruszki wyrabiamy ciasto.


4.
Smażymy z każdej strony około 6-8 minut na średnim ogniu.

Smacznego!