swiatwemnie.pl

Filety rybne w czosnkowym cieście

     

Ryba w chrupiącym i pachnącym cieście. Podajemy z ziemniakami doprawionymi masłem i natką pietruszki.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

filety rybne 400 g  sól

Mrożone filety rybne rozmrażamy, osuszamy i solimy.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 75 ml  mąka chlebowa pszenna T750 100 g  sól ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki  nać pietruszki 1 łyżka

Z jajek, mleka, mąki, soli, obranego i przeciśniętego czosnku i nasiekanej natki pietruszki wyrabiamy ciasto.

3. 

olej rzepakowy

Na patelni rozgrzewamy olej, filety moczymy w cieście i kładziemy na olej.

4. 

Smażymy z każdej strony około 6-8 minut na średnim ogniu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się