swiatwemnie.pl

Wieprzowina cygańska

Łatwy i szybki sposób na przysmak znany z jarmarków, odpustów i winobrania. Można go również przygotować z mięsa drobiowego, które jest lepsze dla dzieci.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Przygotowanie mięsa

karkówka wieprzowa 800 g  sól  musztarda stołowa  mielona czerwona papryka  czarny pieprz mielony

Z wieprzowej karkówki usuwamy kości i kroimy na 6 kotletów. Wyklepujemy je na cienko. Kładziemy je na desce, solimy, smarujemy musztardą, posypujemy mieloną czerwoną papryką i pieprzem.

Przygotowanie mięsa

2. Przygotowanie cebuli

cebula 400 g

Kotlety układamy na siebie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Przygotowanie cebuli

3. Smażymy cygańską

olej słonecznikowy 50 ml

Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i kładziemy na nim mięso. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez 4 minuty.

Smażymy cygańską

4. 

Mięso odkrywamy, przewracamy na drugą stronę i smażymy przez 4 minuty odkryte.

5. Smażymy cebulę

Mięso ściągamy z patelni i przykrywamy aby nie wystygło. Na patelnię z sosem dajemy cebulę i czasem mieszając, dusimy ją pod przykryciem przez 4 minuty.

Smażymy cebulę

6. 

bułka 6 sztuk  musztarda stołowa

Duże bułki przekrawamy i smarujemy jedną połówkę musztardą, według smaku.

7. 

Na musztardę kładziemy ciepłe mięso.

8. 

Na mięsie kładziemy usmażoną cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się