PRZEPISY

Wieprzowina cygańska

Wieprzowina cygańska

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Łatwy i szybki sposób na przysmak znany z jarmarków, odpustów i winobrania. Można go również przygotować z mięsa drobiowego, które jest lepsze dla dzieci.

przepis,fotoprzepis,karkówka wieprzowa,cebula,Wieprzowina,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bułka

6

??

sztuk

kcal

cebula

400

176

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

karkówka wieprzowa

800

2296

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

0

??

kcal

musztarda stołowa

0

??

kcal

olej słonecznikowy

50

450

mililitrów

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

karkówka wieprzowa 800 gramów  sól  musztarda stołowa  mielona czerwona papryka  czarny pieprz mielony

Z wieprzowej karkówki usuwamy kości i kroimy na 6 kotletów. Wyklepujemy je na cienko. Kładziemy je na desce, solimy, smarujemy musztardą, posypujemy mieloną czerwoną papryką i pieprzem.

Z wieprzowej karkówki usuwamy kości i kroimy na...

2. Przygotowanie cebuli

cebula 400 gramów

Kotlety układamy na siebie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Kotlety układamy na siebie. Cebulę obieramy i...

3. Smażymy cygańską

olej słonecznikowy 50 mililitrów

Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i kładziemy na nim mięso. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez 4 minuty.

Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i kładziemy...

4. 

Mięso odkrywamy, przewracamy na drugą stronę i smażymy przez 4 minuty odkryte.

Mięso odkrywamy, przewracamy na drugą stronę i...

5. Smażymy cebulę

Mięso ściągamy z patelni i przykrywamy aby nie wystygło. Na patelnię z sosem dajemy cebulę i czasem mieszając, dusimy ją pod przykryciem przez 4 minuty.

Mięso ściągamy z patelni i przykrywamy aby nie...

6. 

bułka 6 sztuk  musztarda stołowa

Duże bułki przekrawamy i smarujemy jedną połówkę musztardą, według smaku.

Duże bułki przekrawamy i smarujemy jedną...

7. 

Na musztardę kładziemy ciepłe mięso.

Na musztardę kładziemy ciepłe mięso....

8. 

Na mięsie kładziemy usmażoną cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki.

Na mięsie kładziemy usmażoną cebulę....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się