Wieprzowina cygańska

Łatwy i szybki sposób na przysmak znany z jarmarków, odpustów i winobrania. Można go również przygotować z mięsa drobiowego, które jest lepsze dla dzieci.
przepis,fotoprzepis,karkówka wieprzowa,cebula,Wieprzowina,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
bułka | 6 ?? | sztuk kcal | |
cebula | 400 176 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
karkówka wieprzowa | 800 2296 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
musztarda stołowa | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 50 450 | mililitrów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie mięsa
karkówka wieprzowa 800 gramów • sól • musztarda stołowa • mielona czerwona papryka • czarny pieprz mielony
Z wieprzowej karkówki usuwamy kości i kroimy na 6 kotletów. Wyklepujemy je na cienko. Kładziemy je na desce, solimy, smarujemy musztardą, posypujemy mieloną czerwoną papryką i pieprzem.

2. Przygotowanie cebuli
cebula 400 gramów
Kotlety układamy na siebie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

3. Smażymy cygańską
olej słonecznikowy 50 mililitrów
Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i kładziemy na nim mięso. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez 4 minuty.

4.
Mięso odkrywamy, przewracamy na drugą stronę i smażymy przez 4 minuty odkryte.

5. Smażymy cebulę
Mięso ściągamy z patelni i przykrywamy aby nie wystygło. Na patelnię z sosem dajemy cebulę i czasem mieszając, dusimy ją pod przykryciem przez 4 minuty.

6.
bułka 6 sztuk • musztarda stołowa
Duże bułki przekrawamy i smarujemy jedną połówkę musztardą, według smaku.

7.
Na musztardę kładziemy ciepłe mięso.

8.
Na mięsie kładziemy usmażoną cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki.

Smacznego!