swiatwemnie.pl

Pasta drożdżowa

     

Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Bułka tarta2łyżki
Cebula350gramów
Jajka kurze2sztuki
Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
Oliwa2łyżki
Przyprawa warzywna1łyżeczka
Świeże drożdże100gramów

1. 

oliwa 2 łyżki  cebula 350 g

Dwie większe cebule kroimy na grubo i smażymy na oliwie do czerwoności.

2. 

świeże drożdże 100 g

Dodajemy rozdrobnione kostki drożdży i odstawiamy na minutę żeby pobulgotały i się rozpuściły.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 100 ml

Podlewamy mlekiem, mieszamy i podgrzewamy.

4. 

bułka tarta 2 łyżki

Rzadką masę na patelni posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej, mieszamy, dopóki nie utworzy się średnio gęsta masa.

5. 

jajka kurze 2 sztuki  przyprawa warzywna 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z wegetą i mieloną słodką papryką. Krótko gotujemy, dopóki masa nie stężeje, ale nie zbyt długo, by dała się rozsmarować ale i też by nie była zbyt gęsta i sucha.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się