Pasta drożdżowa

Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)
przepis,fotoprzepis,świeże drożdże,jajka kurze,Pasty
Pasty
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
183 g
Energia porcji
218 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Kategorie
Pasty ›Składniki
Składniki
bułka tarta | 2 112 | łyżki kcal | |
cebula | 350 154 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 48 | mililitrów kcal | |
oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
przyprawa warzywna | 1 0 | łyżeczka kcal | |
świeże drożdże | 100 102 | gramów kcal |
Przepis
1.
oliwa 2 łyżki • cebula 350 gramów
Dwie większe cebule kroimy na grubo i smażymy na oliwie do czerwoności.

2.
świeże drożdże 100 gramów
Dodajemy rozdrobnione kostki drożdży i odstawiamy na minutę żeby pobulgotały i się rozpuściły.


4.
bułka tarta 2 łyżki
Rzadką masę na patelni posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej, mieszamy, dopóki nie utworzy się średnio gęsta masa.

5.
jajka kurze 2 sztuki • przyprawa warzywna 1 łyżeczka • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z wegetą i mieloną słodką papryką. Krótko gotujemy, dopóki masa nie stężeje, ale nie zbyt długo, by dała się rozsmarować ale i też by nie była zbyt gęsta i sucha.

Smacznego!