PRZEPISY

Masełko drożdżowe

Masełko drożdżowe

Łagodnie miksowane drożdżowe masełko.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,świeże drożdże,Pasty,Przepisy na potrawy dla dzieci,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula250gramów
jajka kurze4sztuki
masło100gramów
sól½łyżeczki
świeże drożdże80gramów

 

Przepis

1. 

cebula 250 gramów  masło 20 gramów  świeże drożdże 80 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na maśle. Dodajemy drożdże i czekamy aż się rozpuszczą.

2. 

jajka kurze 4 sztuki  sól ½ łyżeczki

Do jajek dodajemy sól (dla dzieci nie solimy) i dodajemy je do drożdży z cebulą.

3. 

Mieszamy dopóki jajka się nie zetną. Wytworzoną masę odstawiamy do wystudzenia do pokojowej temperatury.

4. 

masło 80 gramów

Do masy dodajemy masło i całość blenderem miksujemy na gładką masę.

5. 

Gotowe masełko przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie