Masełko drożdżowe
![Masełko drożdżowe](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000823/img_pl_4x3/maselko-drozdzowe_00180.jpg)
Łagodnie miksowane drożdżowe masełko.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,świeże drożdże,Pasty,Przepisy na potrawy dla dzieci,Bezglutenowe
Pasty
Przepis
1.
cebula 250 gramów • masło 20 gramów • świeże drożdże 80 gramów
Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na maśle. Dodajemy drożdże i czekamy aż się rozpuszczą.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000823/small/IMG_0810w.jpg)
2.
jajka kurze 4 sztuki • sól ½ łyżeczki
Do jajek dodajemy sól (dla dzieci nie solimy) i dodajemy je do drożdży z cebulą.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000823/small/IMG_0811w.jpg)
3.
Mieszamy dopóki jajka się nie zetną. Wytworzoną masę odstawiamy do wystudzenia do pokojowej temperatury.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000823/small/IMG_0812w.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000823/small/IMG_0816w.jpg)
5.
Gotowe masełko przechowujemy w lodówce.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000823/small/IMG_0817w.jpg)
Smacznego!