swiatwemnie.pl

Hiszpański ptaszek w piekarniku

     

Ulubiony klasyczny przysmak z wołowego mięsa, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy, jakby inaczej, klasycznie z ryżem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

wołowe mięso - udziec 600 g  musztarda dijon 4 łyżeczki  jajka kurze 2 sztuki  wędzony boczek 80 g  wieprzowe parówki 4 sztuki  wędzony boczek 100 g  ogórek konserwowy  sól

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Mięso myjemy, kroimy na plasterki i na cienko wyklepujemy. Płaty mięsa solimy i smarujemy musztardą. Na środek kładziemy plasterek boczku, parówkę, ćwiartki jajek i kawałki ogórków.

2. 

Wytwarzamy sakiewkę lub roladkę i upewniamy wykałaczkami.

3. 

sól  czarny pieprz mielony  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  woda 200 ml

Sakiewki mięsa układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy, posypujemy pieprzem, mąką i podlewamy wodą.

4. 

Pieczemy przykryte 60 minut w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się