PRZEPISY

Hiszpański ptaszek w piekarniku

Hiszpański ptaszek w piekarniku

Ulubiony klasyczny przysmak z wołowego mięsa, po prostu upieczony w piekarniku. Podajemy, jakby inaczej, klasycznie z ryżem.

przepis,fotoprzepis,wołowe mięso - udziec,jajka kurze,wędzony boczek,wędzony boczek,Wołowina

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Kategorie

Wołowina  

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
jajka kurze2sztuki
musztarda dijon4łyżeczki
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
ogórek konserwowy-
sól0
wieprzowe parówki4sztuki
woda200mililitrów
wołowe mięso - udziec600gramów
wędzony boczek180gramów

 

Przepis

1. 

wołowe mięso - udziec 600 gramów  musztarda dijon 4 łyżeczki  jajka kurze 2 sztuki  wędzony boczek 80 gramów  wieprzowe parówki 4 sztuki  wędzony boczek 100 gramów  ogórek konserwowy  sól

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Mięso myjemy, kroimy na plasterki i na cienko wyklepujemy. Płaty mięsa solimy i smarujemy musztardą. Na środek kładziemy plasterek boczku, parówkę, ćwiartki jajek i kawałki ogórków.

2. 

Wytwarzamy sakiewkę lub roladkę i upewniamy wykałaczkami.

3. 

sól  czarny pieprz mielony  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  woda 200 mililitrów

Sakiewki mięsa układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy, posypujemy pieprzem, mąką i podlewamy wodą.

4. 

Pieczemy przykryte 60 minut w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie