swiatwemnie.pl

Cukinia z jajkiem

     

Smaczna jajecznica z cukinią doskonale nadająca się na lekką letnią kolację.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Cebula150gramów
Cukinia350gramów
Jajka kurze4sztuki
Mielona czerwona papryka
Oliwa2łyżki
Sól½łyżeczki

1. 

cebula 150 g  oliwa 2 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

cukinia 350 g  sól ½ łyżeczki

Cukinię myjemy, kroimy na kostki, dodajemy do cebuli, solimy i 10 minut smażymy.

3. 

jajka kurze 4 sztuki

Dodajemy wymieszane jajka.

4. 

Mieszamy do ścięcia jajek.

5. 

mielona czerwona papryka

Podajemy posypane mieloną czerwoną papryką z kromką pełnoziarnistego chleba.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się