Smaczna jajecznica z cukinią doskonale nadająca się na lekką letnią kolację.
przepis,fotoprzepis,cukinia,jajka kurze,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska
2.
cukinia 350 gramów • sól ½ łyżeczki
Cukinię myjemy, kroimy na kostki, dodajemy do cebuli, solimy i 10 minut smażymy.
4.
Mieszamy do ścięcia jajek.
5.
Podajemy posypane mieloną czerwoną papryką z kromką pełnoziarnistego chleba.
Smacznego!
cebula | 150 | gramów | |
cukinia | 350 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
mielona czerwona papryka | - | ||
oliwa | 2 | łyżki | |
sól | ½ | łyżeczki |