swiatwemnie.pl

Pasta jajeczna

    

Tradycyjna pasta jajeczna.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula40gramów
jajka kurze6sztuk
masło40gramów
musztarda stołowa40gramów
sól½łyżeczki

1. 

jajka kurze 6 sztuk

Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2. 

Podczas gdy jajka się gotują i chłodzą wyciągamy masło by zmiękło. Obieramy i kroimy cebulę na drobno.

3. 

masło 40 gramów  musztarda stołowa 40 gramów  sól ½ łyżeczki  cebula 40 gramów

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z masłem, musztardą, solą i dodajemy cebulę.

4. 

Białka na drobno siekamy nożem.

5. 

I dodajemy je do żółtek.

6. 

Podajemy z chlebem albo z innym pieczywem.

7. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się