swiatwemnie.pl

Pasta jajeczna

Tradycyjna pasta jajeczna.

 

Czas przygotowania: 35 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula40gramów
Jajka kurze6sztuk
Masło40gramów
Musztarda stołowa40gramów
Sól½łyżeczki

1. 

jajka kurze 6 sztuk

Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2. 

Podczas gdy jajka się gotują i chłodzą wyciągamy masło by zmiękło. Obieramy i kroimy cebulę na drobno.

3. 

masło 40 g  musztarda stołowa 40 g  sól ½ łyżeczki  cebula 40 g

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z masłem, musztardą, solą i dodajemy cebulę.

4. 

Białka na drobno siekamy nożem.

5. 

I dodajemy je do żółtek.

6. 

Podajemy z chlebem albo z innym pieczywem.

7. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się