Pasta jajeczna

Tradycyjna pasta jajeczna.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,masło,musztarda stołowa,sól,cebula,Pasty,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Pasty
Składniki
Składniki
cebula | 40 18 | gramów kcal | |
jajka kurze | 6 528 | sztuk kcal | |
masło | 40 294 | gramów kcal | |
musztarda stołowa | 40 50 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 6 sztuk
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2.
Podczas gdy jajka się gotują i chłodzą wyciągamy masło by zmiękło. Obieramy i kroimy cebulę na drobno.

3.
masło 40 gramów • musztarda stołowa 40 gramów • sól ½ łyżeczki • cebula 40 gramów
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z masłem, musztardą, solą i dodajemy cebulę.

4.
Białka na drobno siekamy nożem.

5.
I dodajemy je do żółtek.

6.
Podajemy z chlebem albo z innym pieczywem.

7.
Smacznego!