swiatwemnie.pl

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula40gramów
Jajka kurze4sztuki
Masło50gramów
Ser topiony80gramów
Sól½łyżeczki
Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym180gramów

1. Przygotowanie jajek

jajka kurze 4 sztuki

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy w zimnej wodzie i obieramy.

Przygotowanie jajek

2. Przygotowanie tuńczyka

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 180 g

Puszkę tuńczyka otwieramy i wraz z sosem własnym wlewamy do pojemnika miksera.

Przygotowanie tuńczyka

3. Dodajemy

cebula 40 g  sól ½ łyżeczki  masło 50 g  ser topiony 80 g

Obieramy cebulę, kroimy i mieszamy z tuńczykiem. Dodajemy sól, masło, ser i jajka.

Dodajemy

4. Miksujemy

Wszystkie składniki do piany miksujemy przy użyciu miksera.

Miksujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się