swiatwemnie.pl

Pasta z tuńczyka

    

Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cebula40gramów
jajka kurze4sztuki
masło50gramów
ser topiony80gramów
sól½łyżeczki
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym180gramów

1. Przygotowanie jajek

jajka kurze 4 sztuki

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy w zimnej wodzie i obieramy.

Przygotowanie jajek

2. Przygotowanie tuńczyka

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 180 gramów

Puszkę tuńczyka otwieramy i wraz z sosem własnym wlewamy do pojemnika miksera.

Przygotowanie tuńczyka

3. Dodajemy

cebula 40 gramów  sól ½ łyżeczki  masło 50 gramów  ser topiony 80 gramów

Obieramy cebulę, kroimy i mieszamy z tuńczykiem. Dodajemy sól, masło, ser i jajka.

Dodajemy

4. Miksujemy

Wszystkie składniki do piany miksujemy przy użyciu miksera.

Miksujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się