swiatwemnie.pl

Ciasto z porem i dynią

    

Ciekawy smak pora z dynią jest doskonałym wegetariańskim przysmakiem. Świetnie smakuje też na zimno.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

dynia300gramów
jajka kurze2sztuki
mleko półtłuste 1,5%300mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550150gramów
oliwa2łyżki
pieprz biały mielony-
por1sztuka
proszek do pieczenia15gramów
sól1łyżeczka

1. Por podsmażamy

por 1 sztuka  pieprz biały mielony  oliwa 2 łyżki

Jeden średniej wielkości por kroimy na kółeczka i smażymy na patelni około 10 minut, do miękkości. Dodajemy szczyptę białego pieprzu.

Por podsmażamy

2. Dynię trzemy

sól 1 łyżeczka  dynia 300 gramów

Dynię obieramy i trzemy na grubo. Dodajemy ją do pora na patelni i chwilę, około 5 minut dalej smażymy. Solimy.

Dynię trzemy

3. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  proszek do pieczenia 15 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów

W misce mieszamy jajka, mleko i mąkę na gładkie ciasto. Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia i dodajemy podsmażony por z dynią.

Przygotowanie ciasta

4. Wlewamy do naczynia żaroodpornego

Masę wlewamy do żaroodpornego naczynia.

Wlewamy do naczynia żaroodpornego

5. Pieczemy

Pieczemy 40 minut w 180 °C.

Pieczemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się