swiatwemnie.pl

Ciasto z porem i dynią

     

Ciekawy smak pora z dynią jest doskonałym wegetariańskim przysmakiem. Świetnie smakuje też na zimno.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Dynia300gramów
Jajka kurze2sztuki
Mleko półtłuste 1,5%300mililitrów
Mąka luksusowa pszenna t550150gramów
Oliwa2łyżki
Pieprz biały mielony
Por1sztuka
Proszek do pieczenia15gramów
Sól1łyżeczka

1. Por podsmażamy

por 1 sztuka  pieprz biały mielony  oliwa 2 łyżki

Jeden średniej wielkości por kroimy na kółeczka i smażymy na patelni około 10 minut, do miękkości. Dodajemy szczyptę białego pieprzu.

Por podsmażamy

2. Dynię trzemy

sól 1 łyżeczka  dynia 300 g

Dynię obieramy i trzemy na grubo. Dodajemy ją do pora na patelni i chwilę, około 5 minut dalej smażymy. Solimy.

Dynię trzemy

3. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 300 ml  proszek do pieczenia 15 g  mąka luksusowa pszenna T550 150 g

W misce mieszamy jajka, mleko i mąkę na gładkie ciasto. Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia i dodajemy podsmażony por z dynią.

Przygotowanie ciasta

4. Wlewamy do naczynia żaroodpornego

Masę wlewamy do żaroodpornego naczynia.

Wlewamy do naczynia żaroodpornego

5. Pieczemy

Pieczemy 40 minut w 180 °C.

Pieczemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się