swiatwemnie.pl

Szpinakowa potrawka z mrożonego szpinaku

     

Tradycyjnie szpinak podajemy z gotowanymi ziemniakami i sadzonym jajkiem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

czosnek0
jajka kurze1sztuka
mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
mrożony szpinak450gramów
skrobia kukurydziana1łyżeczka
sól1łyżeczka

1. Rozmrażanie szpinaku

mrożony szpinak 450 gramów  sól 1 łyżeczka

Zamrożony szpinak wkładamy do garnka, dodajemy sól i na małym ogniu powoli rozmrażamy.

Rozmrażanie szpinaku

2. Zagęszczanie i przyprawianie

skrobia kukurydziana 1 łyżeczka  jajka kurze 1 sztuka  czosnek  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

W mleku mieszamy mąkę kukurydzianą i jajko. Mieszankę wlewamy do szpinaku i zagotowujemy. Doprawiamy czosnkiem, ewentualnie dosalamy.

Zagęszczanie i przyprawianie

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się