PRZEPISY

Mięso z sosem marchewkowo-pietruszkowym

Mięso z sosem marchewkowo-pietruszkowym

Przepis na przygotowanie wieprzowej karkówki z udkami z kurczaka w sosie własnym s sosem ze zmiksowanej marchewki z pietruszką.

przepis,fotoprzepis,karkówka wieprzowa,udka z kurczaka (górna część),marchew,pietruszka,Wieprzowina,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżka
czarny pieprz cały10sztuk
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
karkówka wieprzowa400gramów
liść laurowy2sztuki
marchew400gramów
mielona czerwona papryka½łyżeczki
nać pietruszki-
ocet1łyżka
pietruszka400gramów
sól1.5łyżeczki
udka z kurczaka (górna część)500gramów
woda½litra
ziele angielskie5sztuk

 

Przepis

1. 

karkówka wieprzowa 400 gramów  udka z kurczaka (górna część) 500 gramów  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Na dno naczynia żaroodpornego układamy płaty karkówki a na nie udka z kurczaka. Pieprzymy.

2. 

marchew 400 gramów  pietruszka 400 gramów  woda ½ litra

Na mięsie układamy obrane i pokrojone warzywa. Podlewamy wodą.

3. 

Pieczemy przykryte 90 minut w temperaturze 200 °C.

4. 

sól ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka ½ łyżeczki

Warzywa z wypiekiem przenosimy do garnka. Mięso solimy, pieprzymy i pieczemy odkryte 30 minut w temperaturze 200°C.

5. 

ziele angielskie 5 sztuk  czarny pieprz cały 10 sztuk  liść laurowy 2 sztuki

Warzywa gotujemy samodzielnie kolejnych 30 minut z wywarem z przypraw.

6. 

nać pietruszki

Dodajemy świeżą natkę pietruszki.

7. 

sól 1 łyżeczka  ocet 1 łyżka  cukier kryształ 1 łyżka

Miksujemy blenderem na krem. Doprawiamy cukrem, solą i octem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie