PRZEPISY

BIO ciasteczka z kakaem

BIO ciasteczka z kakaem

Delikatny i miękki zamiennik przekąski z włóknem. Doskonałe na drugie śniadanie, albo jako przegryzka na wycieczce. Z pewnością nie zaszkodzi trzymającym dietę. Wręcz przeciwnie, może zastąpić chipsy przy wieczornym filmie.

przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,kakao proszek,Pieczywo

Pieczywo

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Pieczywo  

 

Składniki

Składniki

Delikatny chudy twaróg50gramów
cukier puder½łyżki
jajka kurze1sztuka
kakao proszek1łyżka
płatki owsiane200gramów
woda200mililitrów

 

Przepis

1. 

płatki owsiane 200 gramów  woda 200 mililitrów

Płatki owsiane zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  Delikatny chudy twaróg 50 gramów  kakao proszek 1 łyżka  cukier puder ½ łyżki

Dodajemy jajko, twaróg i kakao. Kto lubi słodkie, doda sobie pół łyżki stołowej cukru. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. 

Za pomocą łyżki stołowej z masy wytwarzamy 12 kwadratowych placków.

4. 

Pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez 20 - 25 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie