swiatwemnie.pl

Ryżowy makaron z mięsem wieprzowym i grzybami shiitake

Proste danie na japoński sposób.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

ryżowy makaron 250 g

Makaron wkładamy na 7 minut do gorącej wody. Po tym jak makaron odcedzimy, przepłukujemy go zimną wodą.

2. 

grzyby shiitake 10 sztuk  olej słonecznikowy 2 łyżki  cebula 100 g  Udo wieprzowe 250 g  czosnek 3 ząbki  korzeń imbiru 10 g  sos sojowy  czarny pieprz mielony

Grzyby odstawiamy na 8 minut w gorącej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę i mięso pokrojone w paski. Od razu jak mięso naciągnie, dodajemy grzyby, przeciśnięty czosnek, na drobno pokrojony imbir. Dusimy do miękkości mięsa. Doprawiamy sojowym sosem i pieprzem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się