PRZEPISY

Suflet czekoladowo-śliwkowy

Suflet czekoladowo-śliwkowy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Lekka i łagodna przekąska na idealne zwieńczenie romantycznej kolacji.

przepis,fotoprzepis,śliwki suszone,czekolada 85%,Ciasta,Kuchnia francuska,Bezglutenowe

Ciasta

Kuchnia francuska

Pichcił

Ilość porcji

12

Masa porcji

67 g

Energia porcji

202 kcal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

białko jajka

2

34

sztuki

kcal

brandy

½

116

decylitra

kcal

cukier puder

50

194

gramów

kcal

czekolada 85%

100

600

gramów

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

woda

1

0

decylitr

kcal

śliwki suszone

250

678

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

100

311

mililitrów

kcal

żółtko jajka

2

114

sztuki

kcal

 

Przepis

1. Baza ze śliwek

śliwki suszone 250 gramów  brandy ½ decylitra  woda 1 decylitr

Śliwki rozgotowujemy w odrobinie wody aż będą miękkie. Wodę dolewamy stopniowo, tak aby masa nie była zbyt rzadka. Na koniec podczas chłodzenia dodajemy brandy.

Śliwki rozgotowujemy w odrobinie wody aż będą...

2. Baza z czekolady

czekolada 85% 100 gramów  masło 50 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów  cukier puder 50 gramów  żółtko jajka 2 sztuki

Czekoladę rozpuszczamy z masłem, śmietaną i cukrem na parze. Podczas schładzania dodajemy żółtka jajek.

Czekoladę rozpuszczamy z masłem, śmietaną i...

3. Przygotowanie ciasta

białko jajka 2 sztuki

Schłodzone bazy śliwkową oraz czekoladową mieszamy, na koniec dodajemy pianę ubitą z białek.

Schłodzone bazy śliwkową oraz czekoladową...

4. Pieczenie

Ciasto wylewamy do wysmarowanych tłuszczem form i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 190 °C.

Ciasto wylewamy do wysmarowanych tłuszczem form i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się