swiatwemnie.pl

Nakładany chrzan

Prosty przepis na domowy nakładany delikatesowy chrzan z jabłkami.

 

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Chrzan świeży -korzeń300gramów
Cukier kryształ2łyżki
Jabłka300gramów
Ocet1decylitr
Sól½łyżeczki
Woda2.5decylitra

1. 

chrzan świeży -korzeń 300 g  jabłka 300 g

Obieramy większy korzeń chrzanu i kilka jabłek.

2. 

Trzemy na drobno.

3. 

woda 2.5 dl  ocet 1 dl  sól ½ łyżeczki  cukier kryształ 2 łyżki

Z wymienionych składników przygotowujemy zalewę i doprowadzamy ją do wrzenia.

4. 

Dodajemy starte jabłka i chrzan i gotujemy 10-15 minut. Dwa razy mieszamy.

5. 

Gorący chrzan dawkujemy do małych wyparzonych słoiczków z odpowiednią ilością zalewy. Odkładamy do wystudzenia na ściereczce dnem do góry. Przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się