swiatwemnie.pl

Nakładany chrzan

    

Prosty przepis na domowy nakładany delikatesowy chrzan z jabłkami.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

chrzan świeży -korzeń300gramów
cukier kryształ2łyżki
jabłka300gramów
ocet1decylitr
sól½łyżeczki
woda2.5decylitra

1. 

chrzan świeży -korzeń 300 gramów  jabłka 300 gramów

Obieramy większy korzeń chrzanu i kilka jabłek.

2. 

Trzemy na drobno.

3. 

woda 2.5 decylitra  ocet 1 decylitr  sól ½ łyżeczki  cukier kryształ 2 łyżki

Z wymienionych składników przygotowujemy zalewę i doprowadzamy ją do wrzenia.

4. 

Dodajemy starte jabłka i chrzan i gotujemy 10-15 minut. Dwa razy mieszamy.

5. 

Gorący chrzan dawkujemy do małych wyparzonych słoiczków z odpowiednią ilością zalewy. Odkładamy do wystudzenia na ściereczce dnem do góry. Przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się