swiatwemnie.pl

Sałatka ziemniaczana z kukurydzą bez majonezu

Sałatka ziemniaczana z kukurydzą bez majonezu

    

Lekka, smaczna sałatka do smażonych potraw.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,kukurydza konserwowa,Sałatki ziemniaczane,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Sałatki ziemniaczane

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

Przepis

1. 

ziemniaki 600 gramów  cebula 150 gramów  ogórek konserwowy 150 gramów  kukurydza konserwowa 200 gramów

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy wodę, odstawiamy do wystudzenia i obieramy. Obieramy cebulę, przekrawamy na połowę i kroimy na ósemki. Ósemki cebuli rozdzielamy. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy.

2. 

woda 250 mililitrów  cukier kryształ 20 gramów  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  ocet 20 mililitrów  musztarda stołowa 1 łyżka

Wodę gotujemy z cukrem, solą, octem i pieprzem. Zalewę odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy musztardę.

3. 

Do miski kroimy na kółeczka ziemniaki, dodajemy cebulę, ogórki i kukurydzę. Zalewamy zalewą, ostrożnie mieszamy i odkładamy na noc w chłodne miejsce.

Smacznego!

Składniki

cebula150gramów
cukier kryształ20gramów
czarny pieprz mielony1łyżeczka
kukurydza konserwowa200gramów
musztarda stołowa1łyżka
ocet20mililitrów
ogórek konserwowy150gramów
sól2łyżeczki
woda250mililitrów
ziemniaki600gramów

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się