swiatwemnie.pl

Sałatka ziemniaczana z kukurydzą bez majonezu

    

Lekka, smaczna sałatka do smażonych potraw.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

cebula150gramów
cukier kryształ20gramów
czarny pieprz mielony1łyżeczka
kukurydza konserwowa200gramów
musztarda stołowa1łyżka
ocet20mililitrów
ogórek konserwowy150gramów
sól2łyżeczki
woda250mililitrów
ziemniaki600gramów

1. 

ziemniaki 600 gramów  cebula 150 gramów  ogórek konserwowy 150 gramów  kukurydza konserwowa 200 gramów

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy wodę, odstawiamy do wystudzenia i obieramy. Obieramy cebulę, przekrawamy na połowę i kroimy na ósemki. Ósemki cebuli rozdzielamy. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy.

2. 

woda 250 mililitrów  cukier kryształ 20 gramów  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  ocet 20 mililitrów  musztarda stołowa 1 łyżka

Wodę gotujemy z cukrem, solą, octem i pieprzem. Zalewę odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy musztardę.

3. 

Do miski kroimy na kółeczka ziemniaki, dodajemy cebulę, ogórki i kukurydzę. Zalewamy zalewą, ostrożnie mieszamy i odkładamy na noc w chłodne miejsce.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się