Warzywna zupa z grzybami

Gęsta zupa pełna warzyw, smacznych leśnych grzybów i drobnych ziemniaczanych kluseczek.
przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,ziemniaki,ziemniaki,marchew,pietruszka,seler,Zupy jarzynowe
Zupy jarzynowe
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
444 g
Energia porcji
167 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 60 27 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
kminek | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
marchew | 200 90 | gramów kcal | |
masło | 40 294 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 30 105 | gramów kcal | |
pietruszka | 80 51 | gramów kcal | |
seler | 60 30 | gramów kcal | |
suszone grzyby | 25 32 | gramów kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 1800 0 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 280 258 | gramów kcal |
Przepis

2.
ziemniaki 200 gramów • marchew 200 gramów • pietruszka 80 gramów • seler 60 gramów
Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki, seler i pietruszkę kroimy na drobne kostki. Marchewkę na kółeczka.


5.
...i dodajemy warzywa, chwilkę smażymy.

6.
Dodajemy odcedzone grzyby...



9.
jajka kurze 1 sztuka • ziemniaki 80 gramów
Ziemniaka obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Jajka roztrzepujemy w misce i dodajemy ziemniaki.


11.
Ciasto przecieramy przez sitko do klusek. 5 minut gotujemy...


Smacznego!