Warzywna zupa z grzybami
Gęsta zupa pełna warzyw, smacznych leśnych grzybów i drobnych ziemniaczanych kluseczek.
przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,ziemniaki,ziemniaki,marchew,pietruszka,seler,Zupy jarzynowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 60 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 2 | ząbki | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
marchew | 200 | gramów | |
masło | 40 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 30 | gramów | |
pietruszka | 80 | gramów | |
seler | 60 | gramów | |
suszone grzyby | 25 | gramów | |
sól | 2 | łyżeczki | |
woda | 1800 | mililitrów | |
ziemniaki | 280 | gramów |
Przepis

2.
ziemniaki 200 gramów • marchew 200 gramów • pietruszka 80 gramów • seler 60 gramów
Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki, seler i pietruszkę kroimy na drobne kostki. Marchewkę na kółeczka.


5.
...i dodajemy warzywa, chwilkę smażymy.

6.
Dodajemy odcedzone grzyby...



9.
jajka kurze 1 sztuka • ziemniaki 80 gramów
Ziemniaka obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Jajka roztrzepujemy w misce i dodajemy ziemniaki.


11.
Ciasto przecieramy przez sitko do klusek. 5 minut gotujemy...


Smacznego!