swiatwemnie.pl

Zupa szparagowa z niedźwiedzim czosnkiem

     

Przepis na prostą i smaczną wiosenną zupę z ziemniakami, białymi szparagami i niedźwiedzim czosnkiem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Czosnek niedźwiedzi100gramów
Kostka warzywna1sztuka
Szparagi zielone500gramów
Sól½łyżeczki
Woda1litr
Ziemniaki500gramów

1. 

ziemniaki 500 g  woda 1 litr  sól ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, kroimy na kostki i gotujemy z słonej wodzie.

2. 

szparagi zielone 500 g  kostka warzywna 1 sztuka

Po 15 minutach gotowania dodajemy oczyszczone i pokrojone białe szparagi i bulion. Gotujemy kolejnych 10 minut.

3. 

czosnek niedźwiedzi 100 g

Dodajemy pokrojony niedźwiedzi czosnek i chwilę gotujemy. Odstawiamy z ognia i odstawiamy do częściowego ostudzenia, aby miksowanie nie było zbyt niebezpieczne. Miksujemy blenderem i według gęstości przecedzamy przez sitko.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się