swiatwemnie.pl

Zupa szparagowa z ziemniakami

Śmietanowa zupa ze smacznymi i zdrowymi szparagami.

 

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Ziemniaki

ziemniaki 500 g  woda 2 litry  sól 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do wody, dodajemy sól, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut.

Ziemniaki

2. Szparagi

szparagi białe 500 g

Szparagi delikatnie obieramy nożem, myjemy i kroimy na 1-2 cm kawałki.

Szparagi

3. 

Szparagi dodajemy do ziemniaków i gotujemy przez kolejne 10-15 minut.

4. 

słodka śmietana do gotowania ½ litra  mąka chlebowa pszenna T750 4 łyżki

Mąkę mieszamy ze słodką śmietaną, dolewamy do ugotowanych z ziemniakami szparagów i zagotowujemy.

5. 

sól  mielona gałka muszkatołowa ¼ łyżeczki  bazylia 1 łyżka

Solimy do smaku, dodajemy mieloną gałkę muszkatołową i świeżą, posiekaną bazylię.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się