Zimowa warzywna zupa

Rozgrzewająca zupka, pełna korzennych warzyw, która nie tylko rozgrzeje i nasyci, ale i pomoże w walce z niejakimi tymi komórkami tłuszczowymi :)
przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
371 g
Energia porcji
154 kcal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
wysoka
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czosnek | 10 11 | gramów kcal | |
korzeń imbiru | 10 3 | gramów kcal | |
marchew | 300 135 | gramów kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
pietruszka | 50 32 | gramów kcal | |
przyprawa kurkuma | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
seler | 100 50 | gramów kcal | |
sól himalajska różowa | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 3 0 | łyżki kcal | |
woda | 1250 0 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 300 276 | gramów kcal |
Przepis


3.
...i dodajemy cebulę. Mieszamy i 10 minut powoli smażymy.

4.
czosnek 10 gramów • korzeń imbiru 10 gramów
Obieramy czosnek, imbir i obydwa na drobno trzemy na tarce.


6.
Do cebuli dodajemy czosnek i imbir, mieszamy.

7.
sól himalajska różowa 1.5 łyżeczki • przyprawa kurkuma ¼ łyżeczki • woda 3 łyżki
Dodajemy sól, kurkumę, mieszamy, podlewamy odrobiną wody i 5 minut powoli dusimy.


9.
Marchewkę dodajemy do warzyw i dalej razem po wymieszaniu dusimy 5-8 minut pod pokrywką.


11.
woda 1250 mililitrów
...dodajemy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy do miękkości ziemniaków (około 15 minut).

Smacznego!