swiatwemnie.pl

Zimowa warzywna zupa

     

Rozgrzewająca zupka, pełna korzennych warzyw, która nie tylko rozgrzeje i nasyci, ale i pomoże w walce z niejakimi tymi komórkami tłuszczowymi :)

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

 

 

Cebula100gramów
Czosnek10gramów
Korzeń imbiru10gramów
Marchew300gramów
Masło50gramów
Pietruszka50gramów
Przyprawa kurkuma¼łyżeczki
Seler100gramów
Sól himalajska różowa1.5łyżeczki
Woda3łyżki
Woda1250mililitrów
Ziemniaki300gramów

1. 

cebula 100 g

Cebulę obieramy i na drobno kroimy.

2. 

masło 50 g

W garnku roztapiamy masło...

3. 

...i dodajemy cebulę. Mieszamy i 10 minut powoli smażymy.

4. 

czosnek 10 g  korzeń imbiru 10 g

Obieramy czosnek, imbir i obydwa na drobno trzemy na tarce.

5. 

seler 100 g  pietruszka 50 g

Obieramy i myjemy seler i pietruszkę. Trzemy na grubo.

6. 

Do cebuli dodajemy czosnek i imbir, mieszamy.

7. 

sól himalajska różowa 1.5 łyżeczki  przyprawa kurkuma ¼ łyżeczki  woda 3 łyżki

Dodajemy sól, kurkumę, mieszamy, podlewamy odrobiną wody i 5 minut powoli dusimy.

8. 

marchew 300 g

Obieramy i myjemy marchewkę. Kroimy na małe kostki.

9. 

Marchewkę dodajemy do warzyw i dalej razem po wymieszaniu dusimy 5-8 minut pod pokrywką.

10. 

ziemniaki 300 g

Obieramy, myjemy ziemniaki. Kroimy na małe kostki,...

11. 

woda 1250 ml

...dodajemy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy do miękkości ziemniaków (około 15 minut).

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się