Krokiety z ziemniaczanego puree

Przepis na przygotowanie smażonych krokietów z ziemniaczanego puree.
przepis,fotoprzepis,Ziemniaczane puree,mąka luksusowa pszenna T550,jajka kurze,Dodatki ziemniaczane
Dodatki ziemniaczane
Kategorie
Dodatki ziemniaczane ›Składniki
Składniki
Ziemniaczane puree przepis | 400 ?? | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 100 356 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 4 540 | łyżki kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
Ziemniaczane puree przepis 400 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów • jajka kurze 1 sztuka • sól ½ łyżeczki
Do ziemniaczanego puree dodajemy mąkę, sól i jedno jajko. Wyrabiamy rękami zwarte ciasto. Według potrzeby dodajemy jeszcze mąkę.

2.
Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy i wykrawamy krokiety foremkami do pierniczków.


Smacznego!