swiatwemnie.pl

Krokiety z ziemniaczanego puree

Przepis na przygotowanie smażonych krokietów z ziemniaczanego puree.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Ziemniaczane puree400gramów
Jajka kurze1sztuka
Mąka luksusowa pszenna t550100gramów
Olej słonecznikowy4łyżki
Sól½łyżeczki

1. 

Ziemniaczane puree przepis 400 g  mąka luksusowa pszenna T550 100 g  jajka kurze 1 sztuka  sól ½ łyżeczki

Do ziemniaczanego puree dodajemy mąkę, sól i jedno jajko. Wyrabiamy rękami zwarte ciasto. Według potrzeby dodajemy jeszcze mąkę.

2. 

Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy i wykrawamy krokiety foremkami do pierniczków.

3. 

olej słonecznikowy 4 łyżki

Krokiety smażymy na złoty kolor na oleju na patelni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się