Krokiety z ziemniaczanego puree
Przepis na przygotowanie smażonych krokietów z ziemniaczanego puree.
przepis,fotoprzepis,Ziemniaczane puree,mąka luksusowa pszenna T550,jajka kurze,Dodatki ziemniaczane
Dodatki ziemniaczane
Kategorie
Dodatki ziemniaczane
Składniki
Składniki
Ziemniaczane puree przepis | 400 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 100 | gramów | |
olej słonecznikowy | 4 | łyżki | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
1.
Ziemniaczane puree przepis 400 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów • jajka kurze 1 sztuka • sól ½ łyżeczki
Do ziemniaczanego puree dodajemy mąkę, sól i jedno jajko. Wyrabiamy rękami zwarte ciasto. Według potrzeby dodajemy jeszcze mąkę.
2.
Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy i wykrawamy krokiety foremkami do pierniczków.
Smacznego!