Tofu z kiszoną kapustą

Wegetariański szegedyński gulasz z tofu. Podajemy klasycznie: z parzonym knedlem.
przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,kiszona kapusta,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 400 280 | gramów kcal | |
kiszona kapusta | 500 100 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 48 | łyżka kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
ser biały tofu | 270 227 | gramów kcal | |
skrobia kukurydziana | 10 37 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 300 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.




5.
kiszona kapusta 500 gramów
... i na drobno pokrojoną, odcedzoną, częściowo przepłukaną, kiszoną kapustę.


7.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 gramów • skrobia kukurydziana 10 gramów
W jogurcie mieszamy skrobię kukurydzianą.

8.
Jogurt dodajemy do kapusty, mieszamy ...


Smacznego!