swiatwemnie.pl

Tofu z kiszoną kapustą

    

Wegetariański szegedyński gulasz z tofu. Podajemy klasycznie: z parzonym knedlem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula100gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu400gramów
kiszona kapusta500gramów
mielona czerwona papryka1łyżka
olej słonecznikowy30mililitrów
ser biały tofu270gramów
skrobia kukurydziana10gramów
sól-
woda300mililitrów

1. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 30 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

ser biały tofu 270 gramów

Tofu kroimy na większe kawałki.

3. 

czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Do cebuli dodajemy tofu, pieprzymy i 8 minut szklimy.

4. 

mielona czerwona papryka 1 łyżka

Ściągamy garnek z ognia, dodajemy paprykę ...

5. 

kiszona kapusta 500 gramów

... i na drobno pokrojoną, odcedzoną, częściowo przepłukaną, kiszoną kapustę.

6. 

woda 300 mililitrów

Lekko mieszamy, podlewamy wodą i gotujemy 20-25 minut.

7. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 gramów  skrobia kukurydziana 10 gramów

W jogurcie mieszamy skrobię kukurydzianą.

8. 

Jogurt dodajemy do kapusty, mieszamy ...

9. 

sól

... i zagotowujemy. Według smaku dosalamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się