swiatwemnie.pl

Tofu z kiszoną kapustą

Wegetariański szegedyński gulasz z tofu. Podajemy klasycznie: z parzonym knedlem.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula100gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Jogurt naturalny 3,5% tłuszczu400gramów
Kiszona kapusta500gramów
Mielona czerwona papryka1łyżka
Olej słonecznikowy30mililitrów
Ser biały tofu270gramów
Skrobia kukurydziana10gramów
Sól
Woda300mililitrów

1. 

cebula 100 g  olej słonecznikowy 30 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

ser biały tofu 270 g

Tofu kroimy na większe kawałki.

3. 

czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Do cebuli dodajemy tofu, pieprzymy i 8 minut szklimy.

4. 

mielona czerwona papryka 1 łyżka

Ściągamy garnek z ognia, dodajemy paprykę ...

5. 

kiszona kapusta 500 g

... i na drobno pokrojoną, odcedzoną, częściowo przepłukaną, kiszoną kapustę.

6. 

woda 300 ml

Lekko mieszamy, podlewamy wodą i gotujemy 20-25 minut.

7. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 g  skrobia kukurydziana 10 g

W jogurcie mieszamy skrobię kukurydzianą.

8. 

Jogurt dodajemy do kapusty, mieszamy ...

9. 

sól

... i zagotowujemy. Według smaku dosalamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się