Kefirowa garnuszkowa babka

Prosta, delikatna i puszysta babka dla wszystkich.
przepis,fotoprzepis,kefir,mąka chlebowa pszenna T750,Babki,Ciasta
Babki
Składniki
Składniki
cukier kryształ | ¾ 715 | garnuszka kcal | |
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
cukier waniliowy | 1 73 | opakowanie kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kefir | 1 155 | garnuszek kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1.5 1234 | garnuszka kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | ½ 1066 | garnuszka kcal | |
proszek do pieczenia | 2 8 | łyżeczki kcal |
Przepis




5.
mąka chlebowa pszenna T750 1.5 garnuszka • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • cukier waniliowy 1 opakowanie
Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym.

6.
Dobrze mieszamy.

7.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.

8.
Pieczemy 35 - 40 minut w temperaturze 180°C. Czy babka jest upieczona sprawdzamy za pomocą wykałaczki wbijając ją do ciasta. Po wyciągnięciu wykałaczka powinna być sucha.


Smacznego!