PRZEPISY

Kefirowa garnuszkowa babka

Kefirowa garnuszkowa babka

Prosta, delikatna i puszysta babka dla wszystkich.

przepis,fotoprzepis,kefir,mąka chlebowa pszenna T750,Babki,Ciasta

Babki

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Babki  Ciasta  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ¾garnuszka
cukier puder-
cukier waniliowy1opakowanie
jajka kurze2sztuki
kefir1garnuszek
masło-
mąka chlebowa pszenna T7501.5garnuszka
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy½garnuszka
proszek do pieczenia2łyżeczki

 

Przepis

1. 

kefir 1 garnuszek

Do miski wlewamy kefir,...

2. 

olej słonecznikowy ½ garnuszka

...dodajemy olej,...

3. 

cukier kryształ ¾ garnuszka

...cukier...

4. 

jajka kurze 2 sztuki

...i jajka. Mieszamy.

5. 

mąka chlebowa pszenna T750 1.5 garnuszka  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  cukier waniliowy 1 opakowanie

Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym.

6. 

Dobrze mieszamy.

7. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.

8. 

Pieczemy 35 - 40 minut w temperaturze 180°C. Czy babka jest upieczona sprawdzamy za pomocą wykałaczki wbijając ją do ciasta. Po wyciągnięciu wykałaczka powinna być sucha.

9. 

cukier puder

Ostudzoną babkę wyciągamy z formy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się