PRZEPISY

Zapiekane naleśnikowe paseczki z orzechami

Zapiekane naleśnikowe paseczki z orzechami

Naleśnikowy przysmak podajemy ciepły i posypany cukrem.

przepis,fotoprzepis,mleko półtłuste 1,5%,mąka chlebowa pszenna T750,Naleśniki

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Naleśniki  

 

Składniki

Składniki

brzoskwinie z kompotu-
cukier puder-
cukier puder50gramów
jajka kurze3sztuki
mleko półtłuste 1,5%650mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
orzechy włoskie100gramów
woda sodowa50mililitrów

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 450 mililitrów  woda sodowa 50 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów

Z mleka, wody i mąki mieszamy gładkie ciasto. Na suchej patelni smażymy 9 sztuk średniej wielkości cienkich naleśników. Odstawiamy do ostudzenia.

2. 

cukier puder

Każdy naleśnik delikatnie posypujemy cukrem.

3. 

Naleśniki po troszkę razem zawijamy i kroimy na roladki. Roladki rozkładamy na długie paseczki i nieregularnie rozmieszczamy je na formie do ciasta.

4. 

orzechy włoskie 100 gramów

Orzechy na grubo siekamy i posypujemy nimi paseczki.

5. 

brzoskwinie z kompotu  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  cukier puder 50 gramów  jajka kurze 3 sztuki

Brzoskwinie albo inne owoce według smaku kroimy na kawałki i rozkładamy na orzechach. W mleku mieszamy cukier i jajka. Zalewamy paseczki.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie