swiatwemnie.pl

Kluski z niedźwiedzim czosnkiem

Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Czosnek niedźwiedzi100gramów
Mąka chlebowa pszenna t750400gramów
Sól¼łyżeczki
Woda250mililitrów
Ziemniaki250gramów

1. 

czosnek niedźwiedzi 100 g

Niedźwiedzi czosnek myjemy, ...

2. 

woda 250 ml

... wkładamy do miksera, dolewamy wodę i miksujemy.

3. 

ziemniaki 250 g

Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na drobno.

4. 

Do ziemniaków dolewamy zmiksowany czosnek, ...

5. 

mąka chlebowa pszenna T750 400 g  sól ¼ łyżeczki

... dosypujemy mąkę, troszkę soli ...

6. 

... i wyrabiamy ciasto na kluski.

7. 

W większym garnku zagotowujemy wodę z solą. Do wrzącej wody przecieramy kluski, ...

8. 

... które gotujemy około 8 minut - aż wypłyną na wierzch.

9. 

Kluski odcedzamy, szybko opłukujemy pod zimną wodą, odstawiamy do odcieczenia i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się