Kluski z niedźwiedzim czosnkiem
Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,ziemniaki,mąka chlebowa pszenna T750,Dania wegetariańskie,,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Czosnek niedźwiedzi Sezon - Ziemniaki
Składniki
Składniki
czosnek niedźwiedzi | 100 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 400 | gramów | |
sól | ¼ | łyżeczki | |
woda | 250 | mililitrów | |
ziemniaki | 250 | gramów |
Przepis



4.
Do ziemniaków dolewamy zmiksowany czosnek, ...


6.
... i wyrabiamy ciasto na kluski.

7.
W większym garnku zagotowujemy wodę z solą. Do wrzącej wody przecieramy kluski, ...

8.
... które gotujemy około 8 minut - aż wypłyną na wierzch.

9.
Kluski odcedzamy, szybko opłukujemy pod zimną wodą, odstawiamy do odcieczenia i podajemy.

Smacznego!