Kluski z niedźwiedzim czosnkiem

Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,ziemniaki,mąka chlebowa pszenna T750,Dania wegetariańskie,,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
251 g
Energia porcji
410 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Dania wegetariańskie › Bezlaktozowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Czosnek niedźwiedzi › Sezon - Ziemniaki ›Składniki
Składniki
czosnek niedźwiedzi | 100 19 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 400 1388 | gramów kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 250 0 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 250 230 | gramów kcal |
Przepis



4.
Do ziemniaków dolewamy zmiksowany czosnek, ...


6.
... i wyrabiamy ciasto na kluski.

7.
W większym garnku zagotowujemy wodę z solą. Do wrzącej wody przecieramy kluski, ...

8.
... które gotujemy około 8 minut - aż wypłyną na wierzch.

9.
Kluski odcedzamy, szybko opłukujemy pod zimną wodą, odstawiamy do odcieczenia i podajemy.

Smacznego!