PRZEPISY

Kluski z niedźwiedzim czosnkiem

Kluski z niedźwiedzim czosnkiem

Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.

przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,ziemniaki,mąka chlebowa pszenna T750,Dania wegetariańskie,,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czosnek niedźwiedzi100gramów
mąka chlebowa pszenna T750400gramów
sól¼łyżeczki
woda250mililitrów
ziemniaki250gramów

 

Przepis

1. 

czosnek niedźwiedzi 100 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy, ...

2. 

woda 250 mililitrów

... wkładamy do miksera, dolewamy wodę i miksujemy.

3. 

ziemniaki 250 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na drobno.

4. 

Do ziemniaków dolewamy zmiksowany czosnek, ...

5. 

mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów  sól ¼ łyżeczki

... dosypujemy mąkę, troszkę soli ...

6. 

... i wyrabiamy ciasto na kluski.

7. 

W większym garnku zagotowujemy wodę z solą. Do wrzącej wody przecieramy kluski, ...

8. 

... które gotujemy około 8 minut - aż wypłyną na wierzch.

9. 

Kluski odcedzamy, szybko opłukujemy pod zimną wodą, odstawiamy do odcieczenia i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie