PRZEPISY

Migdałowe kapturki

Migdałowe kapturki

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Kruche trójkąciki wypełnione nadzieniem migdałowym.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,masło,migdały mielone,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

2

34

sztuki

kcal

cukier kryształ

180

724

gramów

kcal

cukier puder

2

39

łyżeczki

kcal

cynamon mielony

1

13

łyżeczka

kcal

masło

200

1468

gramów

kcal

migdały mielone

150

864

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

375

1302

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

żółtko jajka

3

171

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 375 gramów  cukier kryształ 80 gramów  masło 200 gramów  żółtko jajka 3 sztuki

Mąkę, cukier, pokrojone masło oraz żółtka wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto.

Mąkę, cukier, pokrojone masło oraz żółtka...

2. 

Ciasto wkładamy do folii i wkładamy do lodówki na 30-60 minut.

Ciasto wkładamy do folii i wkładamy do lodówki...

3. 

białko jajka 2 sztuki  cukier kryształ 100 gramów

Z białek ubijamy gęstą pianę, dosypując do niej cukier...

Z białek ubijamy gęstą pianę, dosypując do...

4. 

migdały mielone 150 gramów

...oraz migdały.

...oraz migdały....

5. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 3 mm, wykrawamy kółeczka o średnicy około 7 cm.

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką...

6. 

Na każdym kółeczku kładziemy odpowiednią porcję nadzienia migdałowego. Brzegi kółeczek smarujemy roztrzepanym białkiem.

Na każdym kółeczku kładziemy odpowiednią...

7. 

Kółeczka dociskamy tak, aby wytworzyć kształt kapturka lub kapelusika.

Kółeczka dociskamy tak, aby wytworzyć kształt...

8. 

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do...

9. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C....

10. 

cynamon mielony 1 łyżeczka  cukier puder 2 łyżeczki

Cynamon mieszamy z cukrem a następnie przez sitko posypujemy nim nie całkiem wystudzone ciastka. Przechowujemy w chłodnym miejscu w zamykanym naczyniu.

Cynamon mieszamy z cukrem a następnie przez sitko...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się