swiatwemnie.pl

Zupa warzywna z kukurydzą

     

Zdrowa, słodka zupka, którą będziecie chcieli jeść na śniadanie, obiad i kolację. Dlatego nagotujcie jej sobie pełen garnek!

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

 

czarny pieprz mielony½łyżeczki
kalarepa100gramów
kminek½łyżeczki
marchew300gramów
masło20gramów
mrożona kukurydza250gramów
pietruszka100gramów
por100gramów
seler100gramów
sól himalajska różowa1.5łyżeczki
woda1.5litra

1. 

marchew 300 gramów  pietruszka 100 gramów  kalarepa 100 gramów  seler 100 gramów  por 100 gramów

Warzywa obieramy. Por na drobno kroimy,...

2. 

...resztę warzyw na grubo trzemy.

3. 

masło 20 gramów  kminek ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól himalajska różowa 1.5 łyżeczki

W garnku roztapiamy masło, dodajemy por i 5 minut na słabym ogniu smażymy. Dodajemy przyprawy, sól...

4. 

...i przygotowane warzywa. Mieszamy i 5 minut dusimy pod pokrywką.

5. 

woda 1.5 litra

Zalewamy wrzącą wodą i 15 minut gotujemy.

6. 

mrożona kukurydza 250 gramów

Dodajemy mrożoną, pod bieżącą wodą, na sitku przepłukaną, kukurydzę.

7. 

Mieszamy i 5 minut gotujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się