swiatwemnie.pl

Zupa warzywna z kukurydzą

     

Zdrowa, słodka zupka, którą będziecie chcieli jeść na śniadanie, obiad i kolację. Dlatego nagotujcie jej sobie pełen garnek!

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

 

Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Kalarepa100gramów
Kminek½łyżeczki
Marchew300gramów
Masło20gramów
Mrożona kukurydza250gramów
Pietruszka100gramów
Por100gramów
Seler100gramów
Sól himalajska różowa1.5łyżeczki
Woda1.5litra

1. 

marchew 300 g  pietruszka 100 g  kalarepa 100 g  seler 100 g  por 100 g

Warzywa obieramy. Por na drobno kroimy,...

2. 

...resztę warzyw na grubo trzemy.

3. 

masło 20 g  kminek ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól himalajska różowa 1.5 łyżeczki

W garnku roztapiamy masło, dodajemy por i 5 minut na słabym ogniu smażymy. Dodajemy przyprawy, sól...

4. 

...i przygotowane warzywa. Mieszamy i 5 minut dusimy pod pokrywką.

5. 

woda 1.5 litra

Zalewamy wrzącą wodą i 15 minut gotujemy.

6. 

mrożona kukurydza 250 g

Dodajemy mrożoną, pod bieżącą wodą, na sitku przepłukaną, kukurydzę.

7. 

Mieszamy i 5 minut gotujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się