PRZEPISY

Jajeczna zupa z marchewką

Jajeczna zupa z marchewką

Tradycyjna smażona zupa z jajkiem, wzbogacona o marchewkę usmażoną ma maśle, która dodaje jej wspaniały kolor oraz smak.

przepis,fotoprzepis,marchew,jajka kurze,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

jajka kurze2sztuki
kasza manna40gramów
kminek mielony½łyżeczki
marchew200gramów
masło1łyżka
sól1łyżeczka
woda1.2litra

 

Przepis

1. 

marchew 200 gramów

Marchewkę obieramy i na grubo trzemy.

2. 

masło 1 łyżka

W garnku roztapiamy masło,...

3. 

kminek mielony ½ łyżeczki  sól 1 łyżeczka

...dodajemy marchewkę, kminek i sól. Mieszamy i marchewkę 10 minut smażymy.

4. 

kasza manna 40 gramów

Wsypujemy kaszę,...

5. 

...i 2-3 minuty smażymy.

6. 

woda 1.2 litra

Wlewamy wodę i od zagotowania gotujemy 10 minut.

7. 

jajka kurze 2 sztuki

Jajka roztrzepujemy...

8. 

...i wlewamy do gorącej zupy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się