swiatwemnie.pl

Jesienna warzywna zupa

    

Zupa pełna zdrowych warzyw. Bez dodawania soli podczas jej gotowania będziemy mogli podać ją i małym dzieciom, którym na pewno zupa posmakuje.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

jajka kurze1sztuka
kalarepa250gramów
kasza manna35gramów
marchew250gramów
masło50gramów
nać pietruszki15gramów
pietruszka150gramów
seler150gramów
sól1.5łyżeczki
woda2litry
ziemniaki250gramów

1. 

marchew 250 gramów  pietruszka 150 gramów  kalarepa 250 gramów  seler 150 gramów  masło 50 gramów  sól 1.5 łyżeczki

Warzywa obieramy i na grubo trzemy. Dusimy je na maśle, dla dorosłych posolimy.

2. 

Potem ją blenderem częściowo miksujemy.

3. 

ziemniaki 250 gramów

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Dodajemy je do warzyw. Mieszamy ...

4. 

woda 2 litry

... i dolewamy gorącej wody. Gotujemy do miękkości ziemniaków (20 minut).

5. Kluski z pietruszką

jajka kurze 1 sztuka  kasza manna 35 gramów  nać pietruszki 15 gramów

Jajka mieszamy z kaszą. Dodajemy pokrojoną natkę. Na chwilę odstawiamy.

Kluski z pietruszką

6. 

Kluski przecieramy przez sitko na lane kluski do gotującej się zupy.

7. 

Chwilę gotujemy i odstawiamy z ognia. Zupa przed podaniem musi pół godziny postać. Kluski w tym czasie same się dogotują.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się