swiatwemnie.pl

Jesienna warzywna zupa

Jesienna warzywna zupa

    

Zupa pełna zdrowych warzyw. Bez dodawania soli podczas jej gotowania będziemy mogli podać ją i małym dzieciom, którym na pewno zupa posmakuje.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

marchew 250 gramów  pietruszka 150 gramów  kalarepa 250 gramów  seler 150 gramów  masło 50 gramów  sól 1.5 łyżeczki

Warzywa obieramy i na grubo trzemy. Dusimy je na maśle, dla dorosłych posolimy.

2. 

Potem ją blenderem częściowo miksujemy.

3. 

ziemniaki 250 gramów

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Dodajemy je do warzyw. Mieszamy ...

4. 

woda 2 litry

... i dolewamy gorącej wody. Gotujemy do miękkości ziemniaków (20 minut).

5. Kluski z pietruszką

jajka kurze 1 sztuka  kasza manna 35 gramów  nać pietruszki 15 gramów

Jajka mieszamy z kaszą. Dodajemy pokrojoną natkę. Na chwilę odstawiamy.

Kluski z pietruszką

6. 

Kluski przecieramy przez sitko na lane kluski do gotującej się zupy.

7. 

Chwilę gotujemy i odstawiamy z ognia. Zupa przed podaniem musi pół godziny postać. Kluski w tym czasie same się dogotują.

Smacznego!

jajka kurze1sztuka
kalarepa250gramów
kasza manna35gramów
marchew250gramów
masło50gramów
nać pietruszki15gramów
pietruszka150gramów
seler150gramów
sól1.5łyżeczki
woda2litry
ziemniaki250gramów

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się