Jesienna warzywna zupa
Zupa pełna zdrowych warzyw. Bez dodawania soli podczas jej gotowania będziemy mogli podać ją i małym dzieciom, którym na pewno zupa posmakuje.
przepis,fotoprzepis,marchew,pietruszka,kalarepa,seler,ziemniaki,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Kategorie
Zupy jarzynowe Przepisy na potrawy dla dzieci Sezonowe przepisy Sezon- Kalarepa Sezon - Seler Sezon - Marchewka Sezon - Ziemniaki
Składniki
Składniki
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kalarepa | 250 | gramów | |
kasza manna | 35 | gramów | |
marchew | 250 | gramów | |
masło | 50 | gramów | |
nać pietruszki | 15 | gramów | |
pietruszka | 150 | gramów | |
seler | 150 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 2 | litry | |
ziemniaki | 250 | gramów |
Przepis
1.
marchew 250 gramów • pietruszka 150 gramów • kalarepa 250 gramów • seler 150 gramów • masło 50 gramów • sól 1.5 łyżeczki
Warzywa obieramy i na grubo trzemy. Dusimy je na maśle, dla dorosłych posolimy.

2.
Potem ją blenderem częściowo miksujemy.

3.
ziemniaki 250 gramów
Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Dodajemy je do warzyw. Mieszamy ...


5. Kluski z pietruszką
jajka kurze 1 sztuka • kasza manna 35 gramów • nać pietruszki 15 gramów
Jajka mieszamy z kaszą. Dodajemy pokrojoną natkę. Na chwilę odstawiamy.

6.
Kluski przecieramy przez sitko na lane kluski do gotującej się zupy.

7.
Chwilę gotujemy i odstawiamy z ognia. Zupa przed podaniem musi pół godziny postać. Kluski w tym czasie same się dogotują.

Smacznego!