swiatwemnie.pl

Jesienna warzywna zupa

     

Zupa pełna zdrowych warzyw. Bez dodawania soli podczas jej gotowania będziemy mogli podać ją i małym dzieciom, którym na pewno zupa posmakuje.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

stredná

 

 

 
 
Jajka kurze1sztuka
Kalarepa250gramów
Kasza manna35gramów
Marchew250gramów
Masło50gramów
Nać pietruszki15gramów
Pietruszka150gramów
Seler150gramów
Sól1.5łyżeczki
Woda2litry
Ziemniaki250gramów

1. 

marchew 250 g  pietruszka 150 g  kalarepa 250 g  seler 150 g  masło 50 g  sól 1.5 łyżeczki

Warzywa obieramy i na grubo trzemy. Dusimy je na maśle, dla dorosłych posolimy.

2. 

Potem ją blenderem częściowo miksujemy.

3. 

ziemniaki 250 g

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki. Dodajemy je do warzyw. Mieszamy ...

4. 

woda 2 litry

... i dolewamy gorącej wody. Gotujemy do miękkości ziemniaków (20 minut).

5. Kluski z pietruszką

jajka kurze 1 sztuka  kasza manna 35 g  nać pietruszki 15 g

Jajka mieszamy z kaszą. Dodajemy pokrojoną natkę. Na chwilę odstawiamy.

Kluski z pietruszką

6. 

Kluski przecieramy przez sitko na lane kluski do gotującej się zupy.

7. 

Chwilę gotujemy i odstawiamy z ognia. Zupa przed podaniem musi pół godziny postać. Kluski w tym czasie same się dogotują.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się