swiatwemnie.pl

Zasmażana zupa jajeczna

     

Ulubiona szybka zupa dla dzieci. Według tradycji szczególnie odpowiednia dla matek karmiących, ponoć pomaga wytwarzać mleko. Tak czy inaczej, ważne że smakuje :)

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

Jajka kurze2sztuki
Kasza manna50gramów
Kminek½łyżeczki
Masło40gramów
Sól1łyżeczka
Woda1.2litra

1. 

woda 1.2 litra  masło 40 g  kasza manna 50 g

W czajniku, albo w garnku na kuchence gotujemy wodę. W drugim garnku roztapiamy masło, dodajemy kaszę manną i 3 minutki smażymy.

2. 

sól 1 łyżeczka  kminek ½ łyżeczki

Dosypujemy sól (dla dzieci nie solimy) i kminek, wymieszamy i smażymy jeszcze 2 minuty.

3. 

Dolewamy wrzącą wodę i ciągle mieszając gotujemy 10 minut.

4. 

jajka kurze 2 sztuki

W garnuszku widelcem mieszamy jajka i ciągle mieszając wlewamy je do zupy. Gotujemy do połączenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się