Dziecięce marchewkowe ciasteczka

Domowe ciasteczka pełne zdrowych składników. Pieczemy z małymi pomocnikami :)
przepis,fotoprzepis,mąka pełnoziarnista średnio mielona,mąka pełnoziarnista średnio mielona,cukier trzcinowy,miód,marchew,Ciasteczka,Przepisy na potrawy dla dzieci,Bezlaktozowe
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 80 317 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
marchew | 120 54 | gramów kcal | |
miód | 70 230 | gramów kcal | |
mąka pełnoziarnista średnio mielona | 320 1072 | gramów kcal | |
mąka pełnoziarnista średnio mielona | 0 ?? | kcal | |
oliwa | 50 440 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
mąka pełnoziarnista średnio mielona 320 gramów • cukier trzcinowy 80 gramów • miód 70 gramów • oliwa 50 mililitrów
Do miski odważamy mąkę, dodajemy cukier, miód i olej.

2.
marchew 120 gramów • jajka kurze 1 sztuka
Marchewkę obieramy, myjemy i na drobno trzemy. Dodajemy ją do mąki razem z jajkiem.

3.
Wyrabiamy zwarte ciasto i odstawiamy je do lodówki na 2 godziny.

4.
mąka pełnoziarnista średnio mielona
Odleżane ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość 3 mm.

5.
Wykrawamy dziecięce motywy.

6.
Autka, pociągi ... albo i gwiazdeczki, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170°C 15 minut.

7.
Po upieczeniu ciasteczka są twarde. Zamykamy je w pojemniku w którym zmiękną. Dla szybkiego zmięknięcia możemy do pojemnika włożyć kawałek jabłka od którego wsiąkną wilgotność.

Smacznego!