swiatwemnie.pl

Marchewkowa babka z ananasem

    

Słodka i soczysta babka, która wam z pewnością będzie smakować.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

marchew 200 gramów

Marchewkę obieramy i myjemy.

2. 

olej słonecznikowy 80 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 150 mililitrów

Marchewkę na drobno trzemy, dodajemy olej, mleko i mieszamy.

3. 

jajka kurze 3 sztuki  cukier kryształ 140 gramów

Do miski dodajemy jajka i wsypujemy cukier.

4. 

Przez 3-5 minut ubijamy na pianę.

5. 

Dodajemy przygotowaną marchewkę i mieszamy.

6. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów

Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i chwilkę ubijamy.

7. 

ananas w puszce 300 gramów

Ananas kroimy na mniejsze kawałki...

8. 

...i dodajemy do ciasta.

9. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Foremkę na babkę smarujemy masłem i posypujemy mąką.

10. 

Do formy wlewamy ciasto.

11. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

12. 

cukier puder

Ostudzoną babkę przewracając wyciągamy z formy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się